Cadeaubon bestellen

Shop till you drop

Gewoon lekker brood

Lekker brood: een winkel en bakkerij in één op de Herengracht. Waarbij de heerlijke geur je al bij het neerzetten van je fiets tegemoet komt.

dinsdag 21 maart 2017

We zijn inmiddels bijna een jaar bezig met Haagse schatten. En terwijl we de eerste maanden vooral zelf op pad gingen om schatten te ontdekken, worden we de laatste tijd steeds vaker benaderd door ondernemers die dolgraag een Haagse schat willen worden. Hoe leuk is dat! Ook Ad had ons gespot. Samen met zijn vrouw Anja is hij trotse eigenaar van Lekker Brood. Een winkel en bakkerij in één op de Herengracht. De heerlijke geur kwam me bij het neerzetten van mijn fiets dan ook al tegemoet.

Ik kijk direct mijn ogen uit. Nee, hier blijft het niet bij een halfje bruin of Italiaanse bol. Wat een mooie winkel. Potjes Haagse Honing op de balie, de dame naast me koopt een broodje op weg naar het Centraal Station en ik vergaap me aan al het lekkers dat voor me staat. M’n maag begint, ondanks m’n ontbijt van nog geen uur geleden, direct te knorren.

Gelukkig had Ad me goed ingeschat. De verse muffin voor bij de thee stond al klaar. Dat Lekker Brood niet zomaar een bakkerij is, blijkt al snel tijdens onze kennismaking. Een bakkerij waar duurzaamheid en biologisch voorop staan. Maar waar ook volop aandacht is voor creativiteit en innovatie. Gekleurde stokbroden als de klant daar om vraagt? Doen we. Een experiment met het restmateriaal van brouwerijen Haagse broeder en Kompaan? Tuurlijk. Naast de winkel die ze hebben aan de Herengracht (de straat tussen het Centraal Station en het Plein in, voor als je net zo’n navigatiewonder bent als ik…), heeft Lekker Brood een verkooppunt in supermarkt Mikros. En die weet menig Zeeheld, inwoners uit het Zeeheldenkwartier, regelmatig te vinden. Op de hoek van de Piet Heinstraat en de Zoutmanstraat vind je deze buurtsuper, met dus dat overheerlijke brood.

Lekker Brood is bij vele Haagse partijen al jaren een begrip. Ze leveren niet alleen aan het Mauritshuis, het Gemeentemuseum en het Museon, maar ook aan tal van Haagse strandtenten. En ik kan je na mijn bezoekje alleen maar aanraden: ga langs, ga proeven, vergaap je aan al dat lekkers en vel zelf je oordeel. Wij zijn ontzettend blij dat Lekker Brood een Haagse schat wilde worden.

Geschreven door

Marlies van der Kolk