Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Glorieus genieten bij Vegane Glorie

Ontdek onze nieuwste Haagse Schat: Vegane Glorie! Wedden dat je na het lezen van deze blog een tafeltje hebt gereserveerd?

donderdag 31 maart 2022

Tijdens onze ontdekkingsreis door het Haagse hebben we weer zo’n heerlijk plekje ontdekt! Op een prachtig hoekje in de buurt tussen het strand van Scheveningen en de gezelligheid van de Fred, zit vegan pareltje: Vegane Glorie! Rob en Juul zijn de eigenaren van deze bijzondere en creatieve plek. Rob is verantwoordelijk voor alles wat er in de keuken gebeurt en Juul regelt alles achter de bar. Daarnaast heeft deze creatieveling ook de hele zaak ingericht, bedacht en ingekleurd en alleen dat is al een bezoekje waard. Van het uit elkaar vallende bruine café wat er voor zat, is geen stofje meer te bekennen. Maar er zijn nog veel meer redenen om deze nieuwste Haagse Schat te bezoeken, met wie plan jij je eerste bezoek? 

Van kinderboekenschrijfster tot binnenhuis styliste

Dat Juul, voormalig kinderboekenschrijfster creatief is, zie je meteen als je binnenstapt. De kleuren, de leuke details aan de muur, de helderblauwe vloer en de planteneilandjes. Het is een aaneenschakeling van leuke originele elementen die dit restaurant tot een waar pareltje maken. Ook leuk om te weten, niks is nieuw. Alles is tweedehands of gevonden op Marktplaats, zoals de prachtige vloer die voor een deel ook weer gebruikt wordt als tafel. De plantjes zijn ook allemaal via anderen binnen gekomen en inmiddels is Vegane Glorie dan ook een echt plantenasiel. Met de schaar in de aanslag, mag je zelfs een stekkie komen ophalen!

Plantbased it is!

Maar de echte reden waarom je hier naartoe moet, is natuurlijk gewoon het eten! Alles is vegan, super vers en echt ontzettend lekker. Juul en Rob, al vegetariërs vanaf het moment dat ze zelf mochten besluiten wat te eten, waren het daar al snel over eens. Eten waar jezelf blij van wordt, maar ook dier en natuur. En natuurlijk de producten waar je blij van wordt in de keuken en waar je met liefde mee werkt. Dat daar mooie gerechten uit ontstaan is natuurlijk vanzelfsprekend! Dus wanneer jij de overheerlijke pita ostra proeven? De vegan en nóg veel lekkerdere versie van de pita gyros.

Dit en nog veel meer lekkere gerechten, wijntjes en taartjes kan je elke vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur proeven bij deze nieuwste Haagse Schat! Reserveer een tafeltje, vertel het voort en volg ze via de Insta. Deze schat wil je ontdekken!

Geschreven door

Renee Dekkers