Cadeaubon bestellen

Happies en bakkies

Glorieus genieten bij Vegane Glorie

Vegane Glorie: de plek waar veganistisch eten een waar feestje is en je het zonovergoten terras simpelweg niet meer wil verlaten!

dinsdag 18 april 2023

Op een prachtig hoekje in de buurt tussen het strand van Scheveningen en de gezelligheid van de Fred, zit vegan pareltje: Vegane Glorie! Rob en Juul zijn de eigenaren van deze bijzondere en creatieve plek. Rob is verantwoordelijk voor alles wat er in de keuken gebeurt en Juul regelt alles achter de bar. Daarnaast heeft deze creatieveling ook de hele zaak ingericht, bedacht en ingekleurd en alleen dat is al een bezoekje waard. Van het uit elkaar vallende bruine café wat er voorheen zat, is geen stofje meer te bekennen. Maar er zijn nog veel meer redenen om deze Haagse Schat te bezoeken, met wie plof jij neer op het zonnige terras?

Aan creativiteit geen gebrek

Dat Juul, voormalig kinderboekenschrijfster creatief is, zie je meteen als je binnenstapt. De kleuren, de leuke details aan de muur, de helderblauwe vloer en de planteneilandjes. Het is een aaneenschakeling van originele elementen die dit restaurant tot een waar pareltje maken. Ook leuk om te weten, niks is nieuw. Alles is tweedehands of gevonden op Marktplaats, zoals de prachtige vloer die voor een deel ook weer gebruikt wordt als tafel. De planten zijn ook allemaal via anderen binnen gekomen en inmiddels lijkt Vegane Glorie dan ook bijna een echt plantenasiel. Met de schaar in de aanslag, mag je zelfs een stekkie komen ophalen!

Plantbased it is!

Maar de echte reden waarom je hier naartoe wilt, is natuurlijk het eten! Alles is vegan, super vers en echt ontzettend lekker. Rob, al vegetariër vanaf het moment dat hij zelf mocht besluiten wat te eten, is een ware kunstenaar in de keuken. Eten waar jezelf blij van wordt, maar ook dier en natuur blij van worden. Dat daar mooie gerechten uit ontstaan is bijna vanzelfsprekend! Mijn favoriet is de overheerlijke pita ostra. De vegan en nóg veel lekkerdere versie van de pita gyros.

Let the sun shine

Plof neer op het zonovergoten terras en geniet elke donderdag tot en met zondag van 17.00 tot 21.00 uur van alle lekkere gerechten, wijntjes, taartjes en natuurlijk de zon! In het weekend zijn ze van 12.00 – 16.00 uur open voor een overheerlijke lunch. Dit gezellige en levendige terras is de perfecte spot om neer te ploffen na een surfsessie op Scheveningen of een shopsessie op de Fred.

Reserveer een tafeltje,  volg ze via insta en zeg het voort. Deze schat wil je ontdekken!

Geschreven door

Barbara van Rest