Cadeaubon bestellen

Happies en bakkies

Knus en kleurrijk Arari

Oooh yesss! We mogen jullie weer kennis laten maken met een nieuwe Haagse schat. Lees alles over het knusse en kleurrijke Arari: of beter nog, ga er naar toe!

woensdag 19 mei 2021

What to do op een zaterdagochtend als je al te lang niet op vakantie bent geweest? Ga eens langs bij nieuwe Haagse schat Arari! Gelegen op de kruising van de Loosduinsekade en de Monstersestraat vind je deze kleurrijke zaak in een voormalig Haagse koffietent. Elke dag open van 10.00 tot 20.00 uur, dus niet alleen op zaterdagochtend kun je hier genieten van gezond en super lekker eten en drinken.

Veel meer dan een koffietent

De koffietent is natuurlijk een oer-Haags begrip. Harrie Jekkers omschreef het als een houten keetje van 5 of 6 vierkante meter waarin alle problemen van de wereld passen, die vervolgens door de aanwezige arbeiders met een bakkie pleur in een paar seconden opgelost en geanalyseerd worden. Echter, Arari is uitgegroeid (figuurlijk dan want die vierkante meters komen aardig overeen 😉) tot heel veel meer dan een koffietent zoals hiervoor omschreven. Koffie kun je er gelukkig nog steeds wel krijgen trouwens! Zo’n 2,5 jaar geleden nam eigenaar Mitchell de tent over. Pas later kwam hij erachter dat dit vroeger de vaste koffie-spot van zijn opa was geweest, en dat maakt het verhaal direct heel bijzonder.

Vakantiegevoel

Direct na de koop vertrok Mitchell op reis naar Zuid-Afrika, waar hij zijn inspiratie opdeed (ik kan me rottere plekken voorstellen…) voor zowel de kaart als het interieur van zijn zaak. En dat is te zien. Op de drukke kruising, waar trams, auto’s en fietsers voorbij razen valt het kleurrijke geheel meteen op. Wachtend op mijn drankje rook het naar heerlijk eten wat op het terras voor de deur (want: YES DAT MAG WEER!) wordt opgegeten terwijl er om je heen van alles gebeurt. Echt een vakantiegevoel, op een pleintje met al die drukte om je heen. De aanloop is heel divers vertelt Mitchell, en dat is precies representatief voor de stad. Het is dus een koffietent als vroeger, maar dan in een hip, goed zittend jasje.

De kaart

Als je op safe wil spelen zijn er broodjes oude kaas en tosti’s, lekker (Haags) bakkie erbij, succes gegarandeerd. Voor wie wel houdt van wat nieuws zijn er onder andere wraps met jackfruit en heeeel veel interessante sapjes zoals de smooth Dutchie (met cayennepeper). Alles op de kaart is plant-based, super vers en er komen telkens nieuwe gerechten bij. En voor wie even geen zin heeft in de drukte van de stad is er ook goed nieuws: je kunt hier ook bestellen! Je hoeft dus in principe je huis niet eens uit voor deze heerlijke vitamientjes.

Geschreven door

Lotte