Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Haagse Schatten: jouw weekagenda

Deze week wat tips om de rust te bewaren, zodat je een beetje kunt opladen voordat de echte kerstdrukte losbarst! Ga je mee sfeerproeven?   

maandag 6 december 2021

Joepie het is weer maandag! Dit betekent dat het weer tijd is voor jouw favoriete agenda. Sinterklaas is inmiddels weer terug naar Spanje, hopelijk is er nog wel wat verdwaald snoepgoed in de keukenkastjes te vinden. De rustigere week van december is aangebroken, zodat we ons langzamerhand kunnen opmaken voor de kerstdagen. Ondanks het slechte weer is het een heerlijke tijd om lekker door de stad te dwalen. Overal hangen gezellige lichtjes, huizen worden steeds mooier versierd en de prachtige kerstboom in de passage staat ook weer opgetuigd. Deze week wat tips om de rust te bewaren, zodat je een beetje kunt opladen voordat de echte kerstdrukte losbarst! Ga je mee sfeerproeven?   

Winterse sferen opdoen bij Little Green Shop
Dinsdag t/m zondag

Dé tip van Little Green Shop wil ik graag met jullie delen: “Begin dit jaar eerder met cadeautjes kopen”. Het scheelt stress en je kan de tijd nemen om een echt leuk cadeautje voor iemand te scoren. Cadeautjes kopen en cadeautjes geven is misschien nog wel leuker dan iets krijgen, dus neem er de tijd voor. Bij Little Green Shop waan je je helemaal in winterse kerstsferen. Alleen al van de buitenkant, ziet de winkel er fantastisch uit! En eenmaal binnen kom je ogen tekort. Van de mooiste droogbloemboeketten tot prachtige kaarsen in alle kleuren. Dus neem een kijkje en scoor alvast de eerste cadeautjes, zeker weten dat je hier slaagt.

Geen kerstboom dit jaar, maar een kerstplant
Elke dag

Wat hoort er bij Kerst? Een kerstboom natuurlijk! Wist je dat je bij meerdere plekken in Den Haag o.a. bij Pluk in Madestein een kerstboom kan adopteren? Deze kerstboom adopteer je voor 3 weken en na de kerstdagen breng je de boom weer terug en wordt deze terug geplant. Super goed initiatief! Maar waarom niet een kerstplant? Misschien heb je al wel een mooie plant thuis staan en anders tippen we je Filya Indoor Garden, daar is de keuze reuze! Elke dag delen zij op insta hun mooiste en meest bijzondere plantjes. Haal de lampjes uit de kast en andere leuke kerstversiering en versier jouw favoriete plant tot een kerstplant. Na de kerst haal je de versiering er weer af, en kan je plant gewoon lekker blijven staan! Ga jij voor een kerstplant dit jaar? Deel dan jouw foto met ons, wij zijn benieuwd!

Winters knutselen met van Domburg
Din, don, vrij en zaterdag

Wat is er nou lekkerder in de winter met dit weer, dan lekker thuis rommelen. Heb je nog niet echt een hobby voor binnenshuis, haast je dan naar van Domburg. Al die stofjes zorgen er vanzelf voor dat jij een hobby vindt. Ze hebben heel veel leuke nieuwe stofjes binnen! Stoffen met glitters, ideaal voor je kerstoutfit en ook super leuk om je tafel tijdens de kerstdagen mee te decoreren. Sinds deze week hebben ze een nieuw organic Zweeds merk in een mooie natuurtint. Dus genoeg opties om lekker aan de slag te gaan en te zorgen dat je deze winterse dagen niet in verveling raakt. Ook de ideale hobby om leuke kerstcadeautjes te creëren!

Het ingrediënt van de winter: warme chocomelk
Elke dag (nou ja, misschien niet elke dag)

Als ik nou ergens écht een winters gevoel van krijg, is het van warme chocomelk met of zonder slagroom. Heerlijk tijdens of na een goede wandeling of als je even pauze hebt tussen het werken door. De lekkerste chocomelk haal je natuurlijk bij The Chocolate Shop! Kleine cacaokristallen worden opgewarmd in een kannetje met de melk die jij wilt. Zo kan je ook jouw warme choco met havermelk drinken! Wist je dat ze deze warme choco ook bij Fleurs verkopen? Niet zo’n choco-lover, kies dan voor de Chai-latte bij Fleurs. Ook dit is een perfect drankje voor de winter: kruidig, zoet, pittig en heerlijk om warm van te worden.

Boulderend de winter door
Elke dag

De leukste boulderhallen van Den Haag hebben de openingstijden natuurlijk ook moeten wijzigen. Maar om jou nog steeds zoveel mogelijk kansen te bieden om lekker te bewegen, kun je daar nu al om 7 uur ‘s ochtends terecht voor een stevige klimsessie! Afgelopen week zijn er bij de Campus weer een heel aantal boulderroutes vernieuwd, dus goede reden om je sessie in te plannen. Het is echt de perfecte sport voor deze winterse temperaturen. Het is lekker binnen, van klimmen krijg je het echt onwijs warm, het is de ideale sport om met iemand anders te doen en na het sporten kan je nog even gezellig napraten en misschien een kleine vroege borrel. Ook een goede sport om aan je hobby-lijst toe te voegen deze winter.

Geschreven door

Renee Dekkers