Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Haagse Schatten: jouw weekagenda

Met nog maar 12 dagen tot aan kerst, is het de hoogste tijd voor kersttips. Tijd om kerst te zien, voelen en proeven!

maandag 13 december 2021

Joehoe het is alweer maandag! Dit betekent dat het weer tijd is voor jouw favoriete agenda. Nog maar 12 nachtjes tot aan kerst, dat gaat toch echt ongelofelijk snel! Daarom deze week lekker veel kersttips om alvast langzaam in de stemming te komen. Denk aan gezellige kerstactiviteiten, inspiratie voor leuke kerstcadeautjes, heerlijke kerstlekkernijen en alles wat er voor gaat zorgen dat jij nog méér zin krijgt in die mega gezellige feestdagen. Iets waar we misschien nog wel meer naar uitkijken dan ooit. Begin daarom nu gewoon alvast aan de pré-kerstdagen, want zeg nou zelf, 2 dagen is eigenlijk gewoon veel te kort! Geen idee hoe je die kerstdagen een beetje verlengt? Hier de tips die je daar lekker een handje bij gaan helpen. 

Haal je eerste mini stol van het jaar bij Lekker Brood
Elke dag, behalve zondag

Lekkernijen zijn altijd goed om in de stemming te komen. Na alle kruidnootjes en chocoladeletters gaan we nu over op het echte werk. Oliebollen, appelflappen en natuurlijk een kerststol! Bij Lekker Brood verkopen ze de lekkerste biologische mini-kersttolletjes. Perfect voor nu, zo 12 dagen voor de kerst. Perfecte portie om geen genoeg van te krijgen! Op weg naar Lekker Brood kom je ook langs een heel aantal oliebollen kraampjes. Vind ik ook altijd een perfecte lekkernij voor deze tijd van het jaar! Waar haal jij ze het liefst?

Maak een super persoonlijk kerstcadeautje bij Made
Op tijd voor de kerstdagen

Wil je echt een heel origineel persoonlijk cadeautje aan iemand geven? Dan moet je naar Made conceptstore. Daar kan je nu namelijk een fotoblock laten maken. Jij kiest een foto uit en mailt deze naar Made en zij doen de rest. Op Instagram staat een filmpje wat ze er precies mee doen, maar ik kan je alvast vertellen het resultaat is zo gaaf! Met dit cadeautje maak je zeker weten indruk tijdens de kerstdagen. In de winkel hangen er ook een aantal fotoblocks die je kan kopen, voor als je zelf geen goede foto hebt. En als je daar dan toch bent, stap dan ook zeker bij de buren, Lola Bikes & Coffee, binnen voor een heerlijke warme ChocoLola. Ook perfect voor het verhogen van de kerstsfeer! Neem er iets lekkers bij en laat je vooral niet gek maken door alle prachtige fietsen. Inspiratie voor een leuke kerstcadeautje! 😉

Dwalen door de kerstige Reinkenstraat

Woensdag t/m zondag

Als je ergens kerstsfeer zoekt, ga dan naar de Reinkenstraat. De gezellige lichtjes die boven de straat hangen , maar ook de verlichting in en rondom alle lokale en ambachtelijke winkeltjes, maken deze straat zo perfect voor kerst. Een ideaal straatje om boodschapjes te doen voor deze dagen. Goede producten om die lange donkere avonden net een beetje gezelliger te maken. Waar je zeker naartoe moet tijdens deze wandeling is naar Little Miss Sangria. Ten eerst voor een heerlijk glas huisgemaakte gluh-sangria of voor een lekkere puntzak met zoete aardappelfrietjes. Dat is toch puur kerst! Oh ja en geen zin in een avondje koken, dan zit je hier ook goed met de borrelbox voor 2 personen. Genieten maar!

Dan komen we aan bij het weekend voor een aantal leuke evenementjes voor overdag! Zit je er klaar voor? Lees dan snel verder en plan jouw weekend alvast met deze tips. 

Roots Film Festival in het Filmhuis
Zaterdag 18 december

Het Filmhuis is eindelijk echt terug van weggeweest. Na alleen zaal 6, gaat nu het hele Filmhuis weer open en dit doen ze meteen goed met het Roots Festival. Hét film festival, speciaal voor nieuw talent. Tijdens het Roots Festival ervaar je nieuwe geluiden, oude geluiden en tegengeluiden van Haagse talenten. Het is een super divers aanbod, van documentaires tot maatschappelijke films en ook een heel aantal kunstzinnige films. Reden genoeg om hier naartoe te gaan. De tickets zijn ook nog eens gratis verkrijgbaar. En kun je er niet live bij zijn in de zaal? Dan stream je gewoon vanaf je eigen bank thuis! Het volledige aanbod is te vinden op de website van het Filmhuis.

De Groene Kerstmarkt van de Naaierij
Zaterdag 18 december

Dit is de plek waar je echt de allerleukste en duurzaamste kerstcadeautjes van Den Haag gaat vinden! Wat je er kunt verwachten? Prachtige sieraden, onder andere van A Little Lem. Echt hele mooie handgemaakte items! Leuke en originele cadeautjes, kunstzinnige verrassingen en natuurlijk een hoop fashion! Zoals hele mooie handgemaakte jasjes vol leuke kleuren en prachtige vintage kleding van Zusjes Vintage Boetiek. Maar ook heerlijke producten voor de huid en natuurlijk ook wat lekkers om te drinken. Deze keer de koffie van Yukkuri, stevige cold drip koffie, wat je echt een keer geproefd moet hebben! Genoeg redenen dus om je aan te melden voor deze Groene Kerstmarkt om jouw favoriete kerstcadeautjes in te slaan.

Tot het gaatje met Boesjans in Dakota
Zondag 19 december

Een heerlijke voorstelling vol positiviteit, goede moed en hoop. Verfrissend en heel erg nodig! In minder dan 1,5 uur wordt elke crisis opgelost, het festivalseizoen wordt ingehaald en de planeet wordt een stukje mooier. Boesjans is een comedy gezelschap, bestaande uit verschillende schrijvers, spelers en een muzikant. Maak je klaar voor dynamische voorstellingen, snelle en grappige sketches en hilarische liedjes. Een voorstelling waar de mensheid af en toe even flink op de hak genomen wordt. Een goede invulling van jouw zondagmiddag zo tijdens het weekend voor de kerstdagen! Meer informatie en tickets vind je natuurlijk op de website van Dakota.

Geschreven door

Renee Dekkers