Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Haagse Schatten: jouw weekagenda

Na een weekend in zomerse vakantiesferen, is de week inmiddels weer begonnen. Ook deze week weer een boel heerlijke lokale tips!

maandag 16 mei 2022

Wie heeft er nog meer volop genoten van het afgelopen weekend? Een weekend waarin het een klein beetje voelde alsof het vakantie was! De strandtenten zaten bommetje vol, de zee zat vol spelende kinderen en op elk terras in Den Haag werd genoten van heerlijk verkoelende drankjes. Dit smaakt naar meer! Geen idee wat de weergoden deze week van plan zijn, maar een mooie week dat gaan we er zeker van maken! Weer een hoop toffe dingen deze week, dus we zetten ze graag weer voor je op een rijtje. Hier komen ze! 

Vinyl plaatjes bij Le Café

Elke dinsdagavond

Ons kersverse schat LE Café, zoals jullie vorige week hebben kunnen lezen, draait elke dinsdagavond de lekkerste muziek. Onder leiding van Slick Mr. Vinz en verschillende dj’s worden de lekkerste vinyl plaatjes gedraaid. Meteen goed beginnen op de dinsdag, want dat breekt zo lekker de week! Vanaf 21.00 uur ben je van harte welkom, daarvoor natuurlijk ook al voor een lekker borrelavondje. De avond duurt tot een uurtje of 12, zodat je woensdag nog gewoon (best) fris op kantoor verschijnt!

Waterverhalen bij The Shore

Donderdagavond

Donderdagavond staat The Shore in het teken van verhalen over water. Inspirerende verhalen die verteld worden door echte watermensen. Vier sprekers komen aan het woord met ieder een eigen verhaal. Vanaf 19.00 uur ben je welkom en het duurt tot 22.30 uur. Tussendoor een pauze, zodat je natuurlijk ook kan genieten van al het lekkers bij hier. Koop nu je kaartje en hoor meer over de zee, het water en de bijzondere verhalen die daarbij horen.

Cinemasia Film Festival

Zaterdag & zondag

Het enige pan-Aziatische filmfestival van Nederland is dit weekend in Den Haag, natuurlijk in het Filmhuis. Maar liefst zes Aziatische films gaan tijdens dit festival in première. Bekijk dit filmpje om een kleine impressie te krijgen welke films er vertoond worden. Dus blok je agenda maar voor dit weekend, want met 3 premières per dag krijg je het er nog druk mee! Bekijk hier de volledige agenda en bestel alvast je kaartje voor jouw favoriet!

Bonus 

Er zijn maar liefst twee super leuke markten dit weekend, die we natuurlijk graag met jullie delen! Op zaterdag moet je je richting de Reinkenstraat begeven en op zondag is de gezellige Piet Heinstraat the place to be!

Go Green Markt 

Zaterdag

De plek waar je inspiratie opdoet voor groen in je huis, tuin en in de buurt. Fiets naar de hoek van de Reinkenstraat en het Sweelinckplein en geniet van allerlei marktkraampjes vol mooie (groene) producten onder het genot van lekkere hapjes en live muziek. Leer van de experts op het gebied van groen en duurzaamheid en kom er achter welke planten het beste zijn in jouw tuin. Voor de kids is er ook van alles te beleven, dus een perfect uitstapje voor het hele gezin. Het duurt tot 16.00 uur, dus een uitstekend moment om vervolgens op het terras van Little Miss Sangria neer te strijken voor een koud glas sangria!

Aspergefeest

Zondag

Nog niet uitgestruind na zaterdag? Dan kan je zondag vanaf 11 uur gewoon weer verder tijdens het aspergefeest in het Zeeheldenkwartier. Denk aan verschillende aspergeproeverijen, een boel marktkraampjes, heel veel lekkere drankjes en hapjes, een DJ en een hoop gezelligheid! En op het moment dat je geen markt meer kan zien, fiets je lekker richting Bistro Jules, voor een heerlijk avondje Frans dineren. Met een beetje geluk, vind je daar misschien ook wel een paar van die heerlijke asperges!

Geschreven door

Renee Dekkers