Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Haagse Schatten: jouw weekagenda

Elke week de leukste tips om jouw week in Den Haag nog net een beetje leuker te maken. Zo ben je altijd op de hoogte van de leukste events!

maandag 18 oktober 2021

Het is weer maandag! Dit betekent dat het weer tijd is voor jouw favoriete agenda. Elke maandag delen we de leukste tips, zodat jij de week én het weekend lekker door kan komen. Denk aan toffe evenementen bij onze Haagse schatten, een nieuwe menukaart bij jouw favoriete Haagse Schat of een bijzondere filmpremière. Elke week wisselende tips, zodat de week nog nèt een beetje leuker wordt. Deze week is het natuurlijk herfstvakantie, dus hopelijk heb jij genoeg tijd in je agenda om wat ruimte te maken voor deze tips! 

Proef het nieuwe menu bij Hug the Tea
De hele week (en de rest van het seizoen)

Wat is er nog meer leuk aan de herfst naast de mooie kleuren en het wisselen van je garderobe? Dat heel veel restaurants wisselen naar een nieuwe menukaart! Ook Hug the Tea heeft een nieuw menu, wat helemaal past bij de herfstige sferen van nu. Wij hebben een aantal dingen mogen proeven en ik kan jullie vertellen dat ik niet te lang zou wachten met een bezoekje. Bestel de prachtig uitziende matcha-rol, die ook nog eens heerlijk smaakt. De rose matcha latte, ook een drankje wat er zo mooi uit ziet en tegelijkertijd zo lekker weg drinkt! Wat ook leuk is, is de muur met recepten kaartjes. Kies jouw favoriete recept uit en ga thuis aan de slag. Perfecte thuisactiviteit voor als je een weekje vrij hebt.

Koken met Haagse zwammetjes
De hele week

Wanneer het buiten herfstiger wordt, heb ik altijd meteen zin in ander eten. Misschien herken je dit wel? Een perfect ingrediënt voor herfstige recepten? Haagse Zwammen! Bestel een portie Haagse Zwammen op de website van Haagse Zwam en ga aan de slag. Weinig inspiratie? No worries, want op hun Instagram account staan genoeg recepten om wat goede ideetjes op te doen. Het is sowieso leuk om een kijkje te nemen op hun pagina, hier wordt van alles verteld over het bedrijf Haagse Zwam zelf, maar ze geven ook veel voedingstips, waar de zwam erg goed op scoort. Het beste van dit alles is, dat je iets eet wat lekker is en ook nog eens volledig duurzaam gekweekt op koffiedik. Je eten heeft nog nooit zo gezond en goed gesmaakt!

Plan een lekkere shopmiddag in deze herfstvakantie
De hele week

De herfstvakantie is ook het ideale moment om even een goede shopmiddag in te plannen. Van dinsdag t/m zondag ben je bij Couqou aan het juiste adres om jouw garderobe wat kleur te geven. Die kleur kunnen we in deze periode wel gebruiken. Wat ook leuk is bij Couqou, is dat de collectie elke week wordt aangevuld. Zo zit er altijd weer iets nieuws tussen en heb je dus een goed excuus om gewoon elke week een bezoekje te brengen aan deze fijne winkel. Meer zin om iets aan je interieur te veranderen? Ga dan langs bij de loods van Stijlbandiet. Deze is geopend van donderdag t/m zondag en staat bomvol mooie pareltjes. Van kleine tot grote items die je huis nog net die extra touch geven. Juist meer in een creatieve bui deze vakantie? Breng dan je shopmiddag door in de kleurige winkel Van Domburg Textiel. Hier zijn afgelopen week weer prachtige stoffen binnen gekomen, speciaal voor de komende winter. Het patroonboek ligt in de winkel, dus je kan dezelfde middag nog aan de slag!

Het strandseizoen sluit je af in stijl
Zaterdag 23 en zondag 24 oktober

Dat het alweer eind oktober is, betekent helaas ook het einde van het strandtentenseizoen. Dit weekend is het laatste weekend van het o zo heerlijke Suiderstrand. Na zondag moeten we weer ruim 4 maanden wachten, dus zorg dat je tussen al je activiteiten door nog een gaatje vrij houdt om nog één keer te genieten van jouw favoriete maaltijd en drankje hier bij deze heerlijke strandtent. In de buurt van Scheveningen dit weekend? Dan moet je op zaterdag echt bij The Shore zijn, hier sluit je ‘de zomer’ in stijl af! Op zaterdag overdag is het Sustainable Surf Day. Een dag vol interessante mensen van verschillende duurzame organisaties die daar iets over komen vertellen. Ook is er een lost and found veiling van dit seizoen en een markt vol duurzame producten. ‘s Avonds sluiten ze het seizoen af met The Shore Closing, oftewel het sluitfeestje van het jaar waar jij bij kan zijn. Via deze link scoor je een kaartje en kan jij nog 1x een hele dag genieten van een goed dagje en avondje strand, hopelijk met een mooie zonsondergang om het af te leren.

Bonus

Dutch Surffestival
De hele week

De hele week staat het strand rondom het Beach stadium in Scheveningen in het teken van het Dutch Surffestival. Een gratis festival voor jong en oud. Een programma boordevol clinics en workshops. Jij kan dus een begin maken aan een nieuwe hobby in het water. Misschien een lesje kiten of liever windsurfen? Het kan allemaal deze week! Als de weersomstandigheden het toelaten, kan je je ook opmaken voor verschillende Nederlands Kampioenschappen. Kan je meteen wat trucjes afkijken om volgend jaar indruk te maken bij het nieuwe strandseizoen! Kijk op de website voor het volledige programma.

Haagse Popweek
De hele week

Deze hele week staat Den Haag ook in de muzikale spotlight. Er zijn verschillende optredens door Den Haag, van beginnende artiesten tot de meest ervaren in het vak. Maar ook hier kan je natuurlijk zelf aan de slag tijdens verschillende workshops. Misschien niet in voor een windsurfles, maar wel voor een avondje songwriting of het verbeteren van je skills op de gitaar. Op deze pagina vind je alle informatie over de locaties en wat je waar kan doen.

Oktoberfest op de Grote Markt
Vrijdag 22 en zaterdag 23 oktober

Heb jij je lederhosen al uit de kast getrokken? Dit weekend mag het weer! Het grootste Oktoberfest van de regio, gewoon bij ons op de Grote Markt. Twee dagen lang feesten en zingen met lekkerste hitjes, genieten van Duitse specialiteiten en natuurlijk bier drinken uit grote pullen. Ik raad het iedereen aan om hier even een paar uurtjes naartoe te gaan, want deze sfeer wil je een keer meemaken! Voor tickets en een tafelreservering moet je hier zijn. Dan ben jij gegarandeerd van een goed avondje feesten, zingen en genieten.

Geschreven door

Renee Dekkers