Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Haagse Schatten: jouw weekagenda

Elke week de leukste Haagse tips om jouw week nog net een beetje leuker te maken. Deze week weer vijf nieuwe tips voor een nieuwe week.

maandag 25 oktober 2021

Het is weer maandag! Dit betekent dat het weer tijd is voor jouw favoriete agenda. Elke maandag delen we de leukste tips, zodat jij de week én het weekend lekker door kan komen. Denk aan toffe evenementen bij onze Haagse schatten, een nieuwe menukaart bij jouw favoriete Haagse Schat of een bijzondere filmpremière. Elke week wisselende tips, zodat de week nog nèt een beetje leuker wordt. Met deze week verschillende tastings en natuurlijk een Halloween weekend!

Je laatste kans: avondje pop-up Filmhuis
Dinsdag 26 en woensdag 27 oktober

Deze week is de laatste week dat je het Filmhuis kan vinden op de pop-up locatie in Concordia. Dinsdag en woensdag zijn de laatste dagen dat jij nog een filmpje kan pakken hier. Daarna moeten we nog een maandje wachten voordat we weer naar het Filmhuis kunnen op hun oude vertrouwde locatie op het Spui. Ga op dinsdagavond voor de documentaire ‘The Photograph’ in het kader van The Black Achievement Month. Op woensdagavond kan je naar de film ‘The man who sold his skin’, de film die werd genomineerd voor een oscar voor de beste buitenlandse film. Welke film je ook kiest, je weet dat de films van het Filmhuis je altijd weten te raken.

Kies je tasting bij een Haagse schat
Donderdag 28 oktober

Op donderdag kan jij je geluk niet op, met maar liefst 2 tastings op het programma deze week. Ben je een theeliefhebber? Kies dan voor de tea tasting bij Hug the Tea op donderdagavond. Geniet van 5 verschillende kopjes Japanse thee (natuurlijk ook matcha!) en wat bijpassende hapjes. Zin in zo’n avond vol lekkers en gezelligheid? Geef je dan op via de volgende link.

Op diezelfde avond kan je ook gewoon vanuit je eigen huis inzoomen voor the online chocolate tasting van The Chocolate Shop. Het thema van deze tasting is Mexico. Bij het inschrijven voor de tasting, krijg je een eigen ‘Chocolate Tasting Kit’ opgestuurd, zodat jij natuurlijk zelf van al die heerlijke en bijzondere chocolade kan proeven. Iets wat ik alvast kan verklappen is dat je ook kennis maakt met een echte chocolade maker uit Hongarije. Na deze avond ben jij een echte kenner op het gebied van Chocolade. Natuurlijk kan je deze tasting ook samen met iemand doen, bestel dan wel even 2 kitjes, zodat er geen ruzie kan ontstaan over wie dat laatste stukje chocola mag. Via deze link vindt je alle info, koop je een ticket en kan je de tasting kit bestellen.

Een heerlijk wijnmakersdiner bij Café Loft
Zaterdag 30 oktober

Bij Loft is dit weekend weer een heel special diner. Wijnmaker Dominique Sirot en zijn vrouw Constance komen naar Café Loft om de wijnen van hun domein Le Fief Noir (Loire) te presenteren en te laten proeven natuurlijk! De chef kookt er een heerlijk menu bij, zo heb je een heerlijk compleet diner op deze zaterdagavond. Geef je snel op, nu het nog kan! Via deze link bestel jij een ticket voor deze culinaire avond.

Feesten bij Pumpkin Halloween in de Papestraat
Zaterdag 30 oktober

Deze zaterdag is de Papestraat een muzikaal centrum. Vanaf 15 uur zijn er verschillende optredens. Heerlijke jazz muziek en Singer songwriters komen optreden bij deze Pumpkin Halloween editie van Papestraat Leeft. Om 20.30 wordt het helemaal feest met een roaring 20’s party! Als je er toch bent, breng dan meteen een bezoekje bij Hug the Tea om even lekker op te warmen met een heerlijk Japans theetje! Op deze pagina vindt je alle informatie die je nodig hebt. Veel plezier!!

Geschreven door

Renee Dekkers