Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Haagse Schatten: jouw weekagenda

Elke week de leukste Haagse tips om jouw week nog net een beetje leuker te maken. Deze week weer vijf nieuwe tips voor een nieuwe week.

maandag 1 november 2021

Het is weer maandag! Dit betekent dat het weer tijd is voor jouw favoriete agenda. Elke maandag delen we de leukste tips, zodat jij de week én het weekend lekker door kan komen. Denk aan toffe evenementen bij onze Haagse schatten, een nieuwe menukaart bij jouw favoriete Haagse Schat of een bijzondere filmpremière. Elke week wisselende tips, zodat de week nog nèt een beetje leuker wordt. De eerste week van november is aangebroken, de avonden worden nog een beetje donkerder. Daarom deze week 6 tips om jouw week een beetje te verlichten!

Proef het nieuwe herfstmenu bij Foam
Vanaf vandaag

Vorige week is Foam gestart met het nieuwe herfstmenu! Een nieuwe kaart die weer bomvol staat met de lekkerste vegan gerechten. We zijn natuurlijk meteen even gaan testen, om onze favorieten met jou te kunnen delen. Benieuwd naar ons oordeel? Kies dan de shakshuka of de ramen met paddestoelen, die zijn in ons team het meest populair! Benieuwd wat jouw keuze wordt van dit heerlijke menu?

Bestel je favoriete ontbijtje bij je thuis
Vanaf dinsdag 2 november

Aafke was even op een welverdiende vakantie, maar she is back! Dit betekent dat de Bij Keuken weer geopend is. Verwen jezelf en iemand anders op zo’n heerlijk vers ontbijtje van deze keukenprinses. Laat het lekker thuis bezorgen zodat je dit heerlijk samen in je pyjama op bed kan opeten. Zo zou je de ochtend het liefst elke dag wel willen starten. Liever even naar buiten, ophalen bij de Bij Keuken kan natuurlijk ook altijd. Kan je deze leuke plek meteen goed bewonderen! De lekkere ontbijtjes bestel je via de site van de Bij Keuken.

Vier de verjaardag van De Naaierij
Zaterdag 6 november

De Naaierij bestaat alweer 2 jaar dit weekend en dat wordt natuurlijk gevierd met een feestje! Vanaf 12 uur ben je welkom voor de ‘STITCH&BITCH’: kleding repareren en tegelijkertijd luisteren naar interessante gesprekken over duurzame mode. Vanaf 14 uur start de ‘DISCO REPAIR’: met elkaar kleding repareren en tegelijkertijd luisteren naar wat lekkere muziekjes. Een feest zonder borrel is natuurlijk niet compleet! Vanaf 16 uur start de borrel inclusief lekkere drankjes. Genoeg redenen om hier even naartoe te gaan! Via deze link kan je je aanmelden voor één van de workshops.

Laatste keer Franse sferen opdoen bij Le Marie Marché
Zaterdag 6 november en zondag 7 november

Dit weekend vind je op het Plein alweer de laatste Le Marie Marché van het jaar. Nog één weekendje struinen over deze fijne markt en aangezien het de laatste is, zou ik flink inslaan. Sla je slag en zorg dat je genoeg lekkere jam hebt voor de komende periode, net als al die lekkere kaasjes. Nog even genieten van echte Franse stokbroden, die het thuisfront – ik spreek uit eigen ervaring – meestal niet redden. Ik kan mij er al helemaal verheugen om nog een laatste keer dit jaar ambachtelijk boodschappen te doen bij Le Marie Marché. Zo wordt boodschappen doen echt een (Frans) feestje!

Gluren bij Nook Gallery
Zondag 7 november

Deze zondag nog geen plannen? Dan tippen we jou een bezoekje aan Nook Gallery voor weer een mooie expositie van 12 tot 17 uur..Dit keer een expositie van de kunstenares Cristina Martins. Bekijk haar leuke en mooie tekeningen gemaakt met potlood en neem natuurlijk ook een kijkje bij alle andere kunst die in de gallery te vinden is. Een goed plekje om je zondagmiddag door te brengen.

Bonus
Laat je inspireren op het Crossing Border festival
Vrijdag 5 t/m zondag 7 november

Dit weekend wordt het centrum van Den Haag overgenomen door meer dan 80 schrijvers, muzikanten, spoken word artiesten en verhalenvertellers. Ze komen van over de hele wereld om literatuur en lezen te promoten. Denk aan lezingen, mooie verhalen, workshops en nog veel meer wat met literatuur te maken heeft. Het is echt een super interessant festival, waarvan je meteen weer gemotiveerd wordt om dat ene goede boek nou toch eens open te slaan. Kijk op de website voor het volledige progamma. Plan een bezoekje en laat je inspireren, want daar is dit festival voor gemaakt.

Geschreven door

Renee Dekkers