Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Haagse Schatten: jouw weekagenda

Elke week de leukste Haagse Schatten tips om jouw week nog net een beetje leuker te maken. Zorg dat je genoeg tijd vrij maakt, want deze week kan je weer een hoop Haagse bezoekjes brengen.

maandag 22 november 2021

Het is weer maandag! Dit betekent dat het weer tijd is voor jouw favoriete agenda. Een nieuwe week is aangebroken, dus de hoogste tijd om de allerleukste tips met jullie te delen. Het zijn er een hoop, dus maak je klaar voor een fantastische week! Een bak-bezoekje aan de Bijkeuken, een verjaardagsbezoekje aan Made Conceptstore en een bezoek aan de WinterWeimarkt in de Weimarstraat. Zorg dat je genoeg tijd vrij maakt tussen het werk en andere verplichtingen door, want deze en nog meer Haagse bezoekjes mogen niet in jouw agenda ontbreken!  

Open keuken in de Bij Keuken van Aafke
Elke woensdag

Elke woensdag kun je van 13.00 – 16.00 uur zelf de lekkerste dingen bakken in de gezellige keuken van Aafke. Een plek waar je nog beter leert bakken, waar je tips krijgt van de beste ontbijtjesmaker van Den Haag en vooral een plek om te proeven. Er zijn 8 plekjes, dus zorg dat je er op tijd bij bent.

Ook lekker thuis bakken met Aafke’s recepten? Dat kan! Vorig jaar heeft zij een kookboek uitgegeven, die zo is ontworpen dat je er elke keer weer nieuwe recepten bij kan doen. Met 10 nieuwe recepten zojuist uitgebracht, zie ik een perfect schoencadeautje voor alle keukenprinsen en keukenprinsessen onder ons!

Liever iemand met iets anders lekkers verrassen? Dan moet je echt voor een Sint-ontbijtpakket gaan, zeker weten dat je met dit pakket indruk maakt! Op de website van Aafke kan je precies jouw perfecte pakket samenstellen.

Avondje film en theater bij Dakota
Donderdag 25 november

Gelukkig mogen de bioscopen en theaters nog open blijven. Dus grijp je kans en ga donderdag naar Dakota, waar een boel goede films op de planning staan. Om 16.00 uur draait de film ‘The French Dispatch’, van de bekende regisseur Wes Anderson. Om 19.00 uur kan je ‘Mijn beste vriendin Anne-Frank’ zien, een Nederlands versie over het verhaal van Anne-Frank, maar dan uit een ander perspectief. Als laatste van de avond start om 20.15 uur de voorstelling ‘Moeder van Glas’, het verhaal van een dochter die op zoek gaat naar de ware identiteit van haar bipolaire moeder. Ze wordt op weg geholpen door een koffer vol briefjes en aantekeningen, geschreven door haar moeder. Via de website van Dakota kan je tickets bestellen en meer lezen over deze indrukwekkende filmprogrammering.

Fair Friday, made by De Naaierij
Vrijdag 26 november

Aanstaande vrijdag is het tijd voor Fair Friday in plaats van Black Friday! Fair Friday het tegengeluid van (duurzame) lokale ondernemers op de massaconsumptie en grote ketens in de binnenstad. De dames van de Naaierij hebben dit prachtige evenement georganiseerd, samen met een heleboel andere leuke en duurzame ondernemers. Het is zelfs een landelijk evenement geworden! Een super initiatief dat wij natuurlijk keihard toejuichen. Verschillende ondernemers hebben zich aangesloten bij dit mooie initiatief en organiseren vrijdag allemaal unieke acties om jou te helpen in een duurzame keuze. Zo kan je bij de Naaierij lekker kledingswappen en bij Little Green shop kun je meedoen met een kokodema workshop. Via de Fair Friday Facebookpagina kan je alles vinden over dit super toffe evenement!

Happy birthday to Made Conceptstore
Zaterdag 27 november

Deze zaterdag is het twee dubbel feest bij Made Conceptstore, dubbel zoveel reden om hier even naartoe te gaan dus! De verjaardag van Made wordt gevierd, want ze bestaan gewoon al weer 2 jaar, gefeliciteerd!! Ook wordt er gevierd dat de espressobar van Chiva Coffee is geopend in deze te leuke winkel. Deze zaterdag schenkt Fabian van Chiva Coffee bakkies voor maar 1 euro! Koekjes en prosecco zijn deze dag van het huis en op alle producten in de winkel krijg je ook nog eens 10% korting. Hoeveel redenen heb ik inmiddels genoemd om hier zeker weten naartoe te gaan?!

WinterWeimarkt in de Weimarstraat
Zaterdag 27 november

Markt in één van de leukste straatjes van Den Haag met heel veel Haagse schatten: de WinterWeimarkt in de Weimarstraat. Een straatfeest vol lekkere hapjes, drankjes, workshops en zelfs wat livemuziek! Ideaal om een origineel cadeautje te scoren bij de leuke winkeltjes die hier in deze straat verspreid zitten. Zo liet Joke van Sprinkel + Hop al weten, dat je flinke kortingen bij haar kan verwachten. En dan bedoelt ze ook echt flink! Breng een bezoekje bij Nook Gallery en pak je kans om daar nu het nog kan iets unieks te scoren. Tijdens het shoppen door even langs Fleurs voor een overheerlijk bakkie en misschien iets lekkers om op te laden. Natuurlijk ook even langs Kali Tengah, want een lekker theetje mag natuurlijk niet in je assortiment ontbreken. Voor iemand anders, maar ook zeker voor jezelf! Dus neem je Haagse Schatten cadeaubon mee als je die hebt, genoeg lokale ondernemers om hem zaterdag bij in te wisselen!

Geschreven door

Renee Dekkers