Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Haagse Schatten: jouw weekagenda

Elke maandag de leukste tips om de week nog net een beetje leuker te maken.

maandag 27 september 2021

Op veler verzoek, en nu er weer van alles kan, introduceren we: de Haagse Schatten weekagenda! Vanaf vandaag delen we elke maandag de leukste tips, zodat jij de week én het weekend lekker door kan komen. Denk aan toffe evenementen bij onze Haagse schatten, een nieuwe menukaart bij jouw favoriete Haagse Schat of een bijzondere filmpremière. Elke week wisselende tips, zodat de week nog nèt een beetje leuker wordt. Vandaag trappen we af met de eerste overvolle Haagse Schatten weekagenda! 

Kuessipan in Het Filmhuis
Dinsdag 28 september

In september en oktober draaien er in het kader van de Just Peace Month, drie verschillende films in Het Filmhuis met thema’s die wereldwijd bijdragen aan vrede en gerechtigheid. Deze dinsdag is Kuessipan te bekijken om 16.30 uur in Concordia CC, de pop-up cinema van het Filmhuis. Een heerlijk tijdstip zodat je erna nog lekker een hapje kan eten in de stad, bij Pastis bijvoorbeeld! Via deze link kan je tickets bestellen en kan je alle info lezen over deze interessante movie.

Grappige Zaken bij Dakota
Donderdag 30 september

Weer even een ouderwets avondje lachen met een cabaret voorstelling bij Dakota. TRYO, oftewel 3 cabaretiers gaan elk 30 minuten van hun nieuwe voorstelling try-outen. Dit betekent dat jij stukjes uit een voorstelling ziet, die nog niemand heeft gezien! Dus zorg dat jij donderdagavond om 20.15 uur in de zaal van Dakota zit. Verder informatie en de link om tickets te bestellen vind je hier.

Sniester op de Grote Markt
Vrijdag 1 en zaterdag 2 oktober

Wauw, een ouderwets feestje op de Grote Markt, wie is daar niet aan toe?! Eindelijk weer een bruisende avond in het muzikale hart van Den Haag. Maak je op voor zo’n 70 acts uit verschillende landen op dit gezellige plein. Daarnaast zijn er ook nog verschillende acts op verschillende plekken door de stad te ontdekken. Op de website van Sniester kan je alle info over deze ‘geheime optredens’ vinden en kun je ook meteen je tickets bestellen.

Te leuke workshop van de Naaierij bij Lush
Zaterdag 2 oktober 

Zin in een creatieve zaterdagmiddag? Of nog even meditatief te werk gaan voordat je uit je plaat gaat bij Sniester? Schrijf je dan in via deze link voor de workshop van de Naaierij bij Lush op zaterdag 2 oktober van 12.00 tot 13.30 uur. Deze keer ga je aan de slag om een hair turban te maken. Een wat?? Een haar handdoek, zo eentje die je kan draaien en vast kan zetten, zodat je natte haar niet op je rug gaat kleven, weet je wel? Vet handig! Het enige wat jij moet doen is zorgen voor een geschikte stof!

BONUS

Art The Hague in de Fokker Terminal
Van 29 september t/m 3 oktober

Midden in de Binckhorst vind je de Fokker Terminal. Een industrieel stukje Den Haag waar van 29 september t/m 3 oktober Art The Hague plaatsvindt. Vanaf aanstaande woensdag staat deze helemaal vol met hedendaagse kunst uit binnen- en buitenland. Dit bezoekje kan je heel goed combineren met een bezoekje aan Café Capriole, die sinds vorige week een nieuwe en echt overheerlijke lunchkaart hebben. Reden genoeg dus om dit culturele dagje in te plannen!

Om Ohm Omega in de Elektriciteitsfabriek
Tot en met 28 november

Deze tentoonstelling, waarbij je een wandeling maakt door de turbinehal van de Elektriciteitsfabriek, is nog te zien t/m 28 november 2021. Wel alleen op vrijdag, zaterdag en zondag. Deze interessante en typisch Haagse fabriek is sowieso echt een bezoekje waard. Misschien wel vaker dan 1 bezoekje, omdat je elke keer wel weer iets nieuws ontdekt in dit spectaculaire gebouw! Bestel je tickets hier. Oh ja nog een extra tip, ga samen met iemand en stop na je bezoekje nog even bij Fleurs. Kan je samen nog even napraten en filosoferen onder het genot van een heerlijk bakkie.

Geschreven door

Renee Dekkers