Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Help, ik zoek een hobby!

Slaat bij jou de verveling toe nu je er ook 's avonds niet meer op uit kunt? Geen nood! Wij helpen je graag aan een nieuwe hobby.

dinsdag 26 januari 2021

Met een baby van 5 maanden, een eigen kaartenbusiness (check @deasalt, hint hint ;)) en bloggen voor Haagse schatten is de verveling bij mijzelf (Daisy) gelukkig nog niet toegeslagen! Maar nu we weer thuis zitten (correctie: nog stééds thuis zitten), kan ik mij goed voorstellen dat jij misschien wel op zoek bent naar een nieuwe hobby. Elk keukenkastje is natuurlijk al 3x schoongemaakt, je oude troep is weggegooid en Netflix heb je nu na al die maanden ook ongetwijfeld wel een keer uitgespeeld! Slaat de verveling toe? Nergens voor nodig! Zie hier Daisy haar vier tips voor nieuwe hobby’s!

#1 Aan de slag met de naaimachine

Wat is er nu leuker dan je eigen kleren naaien? Of je eigen mondmasker? Bij De Naaierij ben je aan het juiste adres! Je stoffen koop je natuurlijk bij Van Domburg Textiel aan de Thomsonlaan. Nu gesloten, maar online ben je meer dan welkom!

Op dit moment zijn ze samen leuke filmpjes aan het maken, waarmee je jouw naaitechnieken kunt verbeteren. Of leer je aan de hand van de video’s hoe je jouw eigen kleding kan repareren. Lekker duurzaam! Ook verkopen ze borduursetjes via de webshop. Misschien is borduren wel jouw nieuwste hobby!

#2 Verantwoord bingewatchen

Ja zoals ik al schreef, Netflix heb je in al die maanden tijd wel uitgespeeld en misschien Apple TV, Prime Video en Disney+ ook wel! Op zoek naar de mooiste online films en documentaires? Ga dan op de website van Het Filmhuis en kijk via Picl jouw favoriete filmhuisfilms direct vanuit huis. Want we kunnen het niet vaal genoeg zeggen: support your local!

#3 Blijf in beweging

Ken je onze Haagse schat K’dans al? Jolanda, founder en eigenaresse, biedt al sinds de start van Corona haar lessen online aan. Nu je ‘s avonds binnen moet blijven, is sporten je meest gezonde hobby voor thuis. Ze heeft een online rooster met lessen die je kunt volgen, en geeft ook elke donderdag om 12:00 uur de Beweegbreak! Lekker even rekken en strekken tijdens je werkdag! Een aanrader.

#4 Schatten jagen op het strand

Wil je toch lekker naar buiten in plaats van binnen zitten? Dan is ‘TrashUre Hunten’ de perfecte nieuwe hobby voor jou! Het is eigenlijk super simpel en vooral heel leuk. Maak eens een wandeling over het Scheveningse strand, ruim alles op wat je tegen komt en help zo mee met het terugdringen van zwerfaval. Dit is het doel van TrashUreHunt! Je bent lekker aan het uitwaaien buiten en draagt meteen een steentje bij aan een schoner milieu. En wat het allertofste is? Van de gevonden schatten worden kunstwerken gemaakt, die op het strand en andere locaties dan weer te bewonderen zijn. Ik zeg: trek je warmste pak aan en GO! Kun je gelijk een warme chocomelk halen bij Aloha als je klaar bent, die heb je namelijk wel verdiend!

Wat wordt jouw nieuwste hobby?

Geschreven door

Daisy Mostert