Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Hemd van ‘t lijf: Filya Indoor Garden

Benieuwd welke verhalen er schuil gaan achter onze ondernemende Haagse schatten? Dit keer een interview met Daniela Witte van Filya Indoor Garden.

zondag 10 juni 2018

Benieuwd welke verhalen er schuil gaan achter onze ondernemende Haagse schatten? Een aantal young professionals wordt komende periode het spreekwoordelijke hemd van het lijf gevraagd door Be Hague, het platform voor (aankomende) Haagse young professionals. Dit keer een interview met Daniela Witte van Filya indoor garden.

Maak kennis met Daniela Witte! Ze woont inmiddels al zeven jaar in Den Haag, maar oorspronkelijk komt ze uit het Duitse Hamburg. Hier begon ze met de studie binnenhuisarchitectuur en tijdens haar zwangerschap heeft zij besloten om naar Den Haag te verhuizen. “Bewust leven, planten en gezond eten. Ik had altijd al affiniteit met de natuur”. Vanuit dat oogpunt is zij gestart met het nieuwe concept: Filya.

Filya is in 2016 begonnen met 5 vrienden. “De naam Filya komt van het Griekse woord voor vriendschap. Het is als online webwinkel begonnen met diverse restyling projecten. Maar al snel misten wij het dagelijks contact met klanten en zijn wij op zoek gegaan naar een geschikte ruimte.” Na een lange zoektocht kwamen zij het huidige pand tegen, dat op loopafstand is van hun eigen woonhuis. ”We waren gelijk verliefd op het glazen dak, maar er moest nog wel veel gedaan worden. Na twee maanden dag en nacht verbouwen is de ruimte geworden zoals het nu is.”

“Wij zijn eerst naar buiten getreden als Concept Store waar wij kleding, interieur en accessoires verkochten met daarbij ondersteunende horeca. Toen er steeds meer vraag naar planten was, zijn wij langzaam begonnen met de overgang tot een ware plantenwinkel. Vanaf dat moment werd het Filya Indoor Garden!”

Maar daar blijft het niet bij. Daniela heeft nu al grootse plannen voor Filya. “Ons doel is uiteindelijk om dé stadstuinwinkel van Den Haag te worden. Elke week krijgen wij gemiddeld 2-3 leveringen binnen met planten en toebehoren + leuke accessoires. Onze Mix & Match planten, 3 planten voor €10,00, krijgen wij wekelijks nieuw binnen. De grote planten hebben wij ook vaak in de aanbieding. Geen vraag is te gek, wij kunnen aan alle planten komen! Voor zowel bedrijven als particulieren, voor iedereen staat er wel wat tussen. En wil je tussen het planten shoppen nog even een korte pauze? Geniet dan van een lekker bakje koffie of kruidenthee tussen de (waar anders) mooie planten onder het glazen dak. Een heerlijk plekje!”

Waarom Daniela voor zichzelf is begonnen? “Ik krijg van de zaak heel veel voldoening en puur geluk als ik zie hoe onze klanten naar binnen en naar buiten lopen. Iedereen is gewoon blij! Dit is de reden waarom ik altijd al mijn eigen baas wilde zijn.”

Den Haag brengt voor Daniela veel voordelen met zich mee. “Den Haag is voor mij, als ik het met Hamburg vergelijk, een klein stadje. Wat hier het voordeel van is? Alles zit om de hoek en je bent binnen no time op de plek waar je moet zijn. Zo kun je supersnel op het strand zijn in de zomer en ben je heel snel in andere grote steden als Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Dat alles zo dicht bij elkaar ligt is ook heel aantrekkelijk voor ondernemers, wat ook weer veel voordelen met zich meebrengt voor Den Haag! En dan heb ik het nog niet eens over de internationale sfeer gehad. In de afgelopen zeven jaar is Den Haag wel flink gegroeid. Er zijn onwijs veel nieuwe en leuke tentjes bij gekomen. Zo heb je veel meer keus hoe je je weekend doorbrengt!”

Geschreven door

Barbara van Rest