Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Heerlijke Haagse herfsthobby’s

Nu het weer regenachtiger is, kan je eindelijk je favoriete herfsthobby's weer oppakken!

donderdag 7 oktober 2021

Als de zon schijnt, voel ik me altijd schuldig als ik te lang binnen zit. Ik vind het heerlijk buiten, maar daardoor zijn er ook een boel dingen die dan even blijven liggen. Dat het weer wat regenachtig wordt, vind ik dus helemaal niet erg. Zo heb ik alle tijd om mijn herfsthobby’s weer op te pakken!

Tijd voor een goed boek

Zo heb ik nog zo’n 5 boeken liggen die op me liggen wachten. En deze lees ik het liefst in een fijn café, zoals bijClarance of Hug the Tea. Ik duik dan graag weg in een hoekje en verken vanuit daar de wereldbeelden van nieuwe denkers en de gedachten van fictieve misfits en verre landen. Uiteraard met een verse kop thee en iets lekkers!

Dancing queen

Ik ben geen goede sporter en regen is dan ook altijd een goede smoes om niet te hoeven gaan. Maar er is één sport die ik graag beoefen, ook in de regen, en dat is dansen! Bij K’dans zit ik dan ook goed op mijn plek en gelukkig ook lekker droog. Ze geven verschillende soorten lessen, waarbij yoga, cardio en verschillende danssoorten worden gecombineerd. Je traint je lichaam op fijne muziek met een mooie elegantie. En met een hoop plezier!

Hoewel ik graag naar het strand ga, is het bos mijn meest favoriete plek in deze tijd van het jaar. Ik trek er dan op uit met mijn regenjas aan en mijn camera in de hand en probeer het prachtig rood-oranje-geel van de bladeren te vangen, de paddenstoelen en elfenbankjes, de kinderen die spelen in de plassen. Ik eindig mijn wandeling dan bij lunchroom UP voor een warme kop met chocoladebruin.

Laat je creatieve brein de vrije loop

Maar mijn fijnste hobby is er eentje die ik al jong oppikte. Ik hou ervan om te knutselen, te freubelen en te naaien. Fotoboeken versieren, tekenen, waterverven, jurkjes maken, de hele keukentafel ligt dan altijd vol mijn spullen. Mocht je nou niet zo creatief zijn, maar zou je ook graag zelf wat maken, schuif dan eens aan bij een van de workshops bij De Naaierij of Nook Gallery. Onder gepassioneerde begeleiding leer je binnen een paar uur een prachtig kunstwerk te maken of hoe je met een naaimachine dat saaie kledingstuk een hippe upgrade kan geven. En geloof me, met je handen werken geeft je nieuwe energie!

En omdat fietsen door de regen niet echt mijn herfsthobby is, heb ik zo mijn adresjes om even tijdelijk te kunnen schuilen. Halverwege die ellenlange Mient zit bijvoorbeeld The Chocolate shop, waar je heerlijke repen chocola kan halen, of even kan stoppen voor de lekkerste warme chocomelk. Of schuil onder het afdakje van Arari op de Loosduinse Kade met een koffie en een te lekkere wrap.

Geschreven door

Anouk van Schie