Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Haagse herfstvakantie met de kids

Herfstvakantie. Bij uitstek de tijd om met je kleine door te brengen. Dankzij onze Haagse Schatten maak je er een heerlijke tijd van.

woensdag 20 oktober 2021

Een kleine disclaimer. Het kan zijn dat onderstaande tekst her en der wat sporen van onvervalste romantiek bevat. Ik heb geen kinderen. Althans, nog niet. Eind februari komt daar verandering in. Ik kijk er enorm naar uit. Eindelijk kan ik zonder gêne momfluencers volgen en daar een stevige mening op na houden (die dan ook echt ergens op gebaseerd is). Eindelijk heb ik dan een eigen baby om aan te kleden. En, vooral, maak ik nu mijn nieuwe beste vriend om allerlei leuke dingen mee samen te doen, immer gierend van het lachen. Ik kan niet wachten! Mijn hoofd zit vol lichtblauwe watten en die laten op dit moment weinig ruimte voor dingen als ‘driftbuien’, ‘vermoeidheid’ en andere pittige zaken die komen kijken bij het opvoeden van kinderen. (Ik weet dat het bestaat, maar laat me nou even). Met liefde deel ik hoe volgens mij een perfecte herfstvakantie 2021 met jouw dochter of zoon er uit kan zien. Volgens mij kan dit namelijk nog wel eens een heerlijke paar dagen voor jullie worden. 

#1 Oefenen met circusartiesten

Wij, volwassenen, weten al lang dat er niet heel veel spannends te beleven valt aan het vouwen van je hele lichaam zodat je in de wasmand past. We weten ook dat zitten of liggen op de bank een stuk comfortabeler is, dan op-je-kop-staan op de leuning van diezelfde bank. Maar onze kleinere versies moeten nog even tot die ontdekking komen. Dat kunnen ze in principe leren door een keertje van die leuning te vallen, maar Theater Dakota biedt een iets veiligere optie. Deze herfstvakantie staat namelijk voor hen in het teken van ‘Festival de Betovering‘ – een week vol met allerlei toffe activiteiten, theatershows en films voor de vakantiegangers. Op het plein van Dakota kunnen kinderen heuse circusartiesten aan het werk zien en zelfs met hen meedoen! Weinig beter dan les van een echte acrobaat, zo wordt het oefenen in huis allicht ook net wat veiliger en gezellig voor zowel mama en papa als kind.

#2 Mama van stijladvies voorzien

Lang genoeg heb jij je, als goede moeder, gehuld in praktische en comfortabele kleding die goed te wassen was. In dergelijke kledij is het natuurlijk een stuk makkelijker om babylief te verzorgen, vervoeren en vast te houden. Maar, indien je baby inmiddels de vorm van peuter, kleuter of ‘kind’ aangenomen heeft – wordt het tijd dat mama ook weer eens leuk in het nieuw gestoken wordt. Daar kan je mini-jij heel goed bij helpen. Ik stel het volgende voor: een bezoek aan de nieuwe (tweedehands)kledingwinkel Achtung Lady in de Prins Hendrikstraat voor mams, waarbij dochter of zoon actief meehelpt het mooiste kledingstuk voor je uit te kiezen. Grote kans dat je moederhart die jurk die wordt aangewezen door je kleine stylist(e), nog even net wat mooier gaat vinden omdat de beste verkoper hem aanraadt. En als je ogen nu een rolbeweging maken omdat je denkt ,,Sorry, maar als jij denkt dat dit zo makkelijk gaat met kinderen.. think again,” dan stel ik voor er wat tofs tegenover te zetten voor de kleine helper. Ben jij, moeders, geslaagd in Achtung Lady met hulp van je kind? Dan verdient de harde werker een beloning in de vorm van iets tofs bij Achtung Baby – eveneens in de Prins Hendrisktraat. Kleding, accessoires of speelgoed: hier valt voor elk kind wel iets tofs te kiezen. Een mooie beloning waar menigeen wel even zijn of haar best voor wil doen. Ik garandeer een gezellige dag voor zowel mams als kind. Mams een nieuwe outfit en de kleine een heerlijke dag, omdat deze voor even als volwassene werd behandeld en écht samen met mama aan het winkelen was.

#3 Heel Huize Den Haag Bakt

Mijn verkering en ik fantaseren bijna dagelijks over wat voor mens ons kindje zal zijn. Wordt het een sporter of misschien een boekenwurm? Of allebei? Door het programma ‘Heel Holland Bakt Kids’ hebben we stiekem wel één grote wens.. wat zou het fijn zijn als hij van taarten bakken houdt! We hebben alvast besloten dat bij de kleinste vorm van interesse in bijvoorbeeld een bakvorm, we deze passie meteen gaan stimuleren door met hem in de keuken te gaan staan en keihard te oefenen. Mijn met watten gevulde babybrein raadt jullie dan ook stevig aan om een regenachtige dag in die herfstvakantie te gebruiken om een ‘Heel Huize *vul achternaam in* Bakt in het leven te roepen. Dat gaat als volgt: brainstorm met je mini over wat volgens jullie de lekkerste taart of cake zou moeten zijn. Haal vervolgens alle bakmaterialen en ingrediënten die je hier voor nodig hebt in huis. Maak een rondje langs enkele van onze Haagse schatten met een heerlijke taartenselectie: Bakkerij Victor Driessen bijvoorbeeld, BijClarence en Juni Lekkernijen. Hier haal je verschillende smakelijke en goed uitziende taarten die zogenaamd als competitie in jullie huiselijke wedstrijd fungeren. Thuis maken jullie samen een feestje van het bakken en zodra jullie creatie af is, nodigen jullie de rest van het gezin (of andere familieleden en buren) uit om de jury te spelen. Iedereen mag van alles blind proeven en de beste taart wint! Een perfecte, regenachtige, dag in de herfstvakantie lijkt me zo.

Geschreven door

Annelou Izeren