Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Het perfecte Haagse weekend

Dit jaar herontdekken we Nederland. Wat blijkt? Het is hier ook best wel leuk! Zeker de stad Den Haag. Zo spendeer je een perfect Haags weekend.

donderdag 20 augustus 2020

Wanneer ik Instagram open, zie ik dezer dagen niets anders dan vakantiekiekjes. Niet zo gek, het is immers augustus, maar toch is er iets anders dit jaar. Minder Ibiza, meer Vliebiza. Geen Parijs, maar Amsterdam. Geen pittige wandelingen in Peru, maar fietstochten door Drenthe. Iedereen lijkt Nederland te (her)ontdekken. Zo ook onze prachtige stad aan de kust: Den Haag. En wij doen natuurlijk niets liever dan je daar een handje bij helpen. Daarom hier 10 tips voor het perfecte Haagse weekend! 

Brunchen bij Confetti

Begin je weekend met een brunch bij Confetti. De naam verraadt het al enigszins: alle gerechten zijn een feestje om naar te kijken en om op te eten. Bij Confetti vinden ze dan ook dat jij dat feestje verdient: ,,Als je jezelf verwent, doe het dan goed,” staat op de menukaart gedrukt. Laat die pancakes en taartjes maar komen.

Unieke winkeltjes in de Boekhorststraat

Tijd om te winkelen. De leukste verstopte retail-schatten vind je in de Boekhorststraat. Een onvolprezen winkelstraat waar veel unieke plekjes te vinden zijn. Zoals bijvoorbeeld de Naaierij. Een plek waar je niet alleen kleding kan kopen, maar ook kan (ver)maken. De naaimachines die er staan kun je tegen betaling gebruiken om je eigen kledingstukken op te vrolijken, of om een lesje naaien op te volgen.

Naaierij

Boottocht The Hague Boat

Het is je allicht nog niet opgevallen, maar door deze hofstad lopen aardig wat grachten. Wil je echte verborgen parels spotten, dan is een tocht met The Hague Boat een waanzinnig goed idee. Zo kom je op plekken waar je te voet, te fiets of met de auto nooit komt. Schipper Jan en gids Leonie nemen je graag mee en schenken je onderweg een heerlijke Haagse borrel.

Dineren bij Capriole Café

Natuurlijk: het Haagse centrum barst van de hippe terrasjes en restaurants. Maar die zijn bijna té makkelijk te vinden. Leuker is het om op schattenjacht naar Capriole Café te gaan. Dit toprestaurant is te vinden in de Binckhorst, een industrieterrein iets buiten het centrum. Net wanneer je denkt dat je verdwaald bent, stuit je op een waanzinnig licht pand aan het water waar overheerlijke gerechten worden geserveerd. Aanrader: sluit je diner af met een kop koffie, want daar zijn ze bij Capriole Café bijzonder goed in.

Start je motor bij Lola Bikes & Coffee

Na een overheerlijk nachtje in een Haags hotel, verdien je het om de volgende dag rustig aan te doen. Je hebt immers aardig wat meters gemaakt op de eerste dag van je Haagse weekend. Start daarom je motor op dag twee met een stevig ‘bakkie pleur’ bij Lola Bikes and Coffee. Een koffiezaak, dichtbij paleis Noordeinde, waar de liefde voor zowel goede koffie als wielrennen samenkomen. Klinkt dat als een onwaarschijnlijke combinatie? Ga naar Lola en je snapt het.

Lola_bikes_coffee_Haagse`_schatten

Felyx naar het strand

Geen Haags weekend compleet zonder een bezoekje aan het strand. De meest populaire manier om daar te komen dezer dagen is het gebruik van een Felyx. Een donkergroene e-scooter die je overal in de stad tegen zult komen. Jij kan er ook één gebruiken door de app te downloaden en je aan te melden. Nadat je een scooter hebt ontgrendeld met je smartphone, kun je met de wind in je haar door de stad naar het strand cruisen. Kies je voor Scheveningen? Dan tippen we je onze schatten Aloha en The Shore!

De zon aanbidden bij Suiderstrand

Wil je het wat verderop zoeken? Cruise dan met de scooter iets voorbij Kijkduin, richting de zandmotor. Een breed stuk strand waar steeds meer leuke strandtenten opduiken. Absoluut favoriet is Suiderstrand. Door de kleurrijke, hippe inrichting lijkt het op een warme dag alsof je op een tropische vakantie bent. De overheerlijke hapjes, drankjes en nog iets meer drankjes die je bij Suiderstrand kunt bestellen heb je verdiend. Geniet van je perfecte middag op het strand.

Rozig aanschuiven bij de Sushimeisjes

Met een roze blos op de wangen, opgelicht strandhaar en een brede glimlach op het gezicht, kan je aanschuiven bij de Sushimeisjes. De keuken behoeft eigenlijk geen verdere uitleg: hier kun je genieten van sushi. Dagverse sushi om precies te zijn. Gemaakt met aandacht en dat proef je!

 

Film bij Het Filmhuis

De perfecte afsluiter van je Haagse weekend? Een avondje in de bioscoop. En dan bedoel ik niet een avond in een overvolle zaal waar je naast een luid-smakkend-persoon naar de laatste blockbuster zit te staren, waarvan je eigenlijk al precies weet hoe hij afloopt. Nee! Ga naar het Filmhuis waar je verrassende films kunt zien uit allerlei verschillende landen. Films die je aan het denken zetten of ontroeren bijvoorbeeld.

Geniet van dit heerlijk zonnige Haagse weekend!

Geschreven door

Renee Dekkers