Cadeaubon bestellen

Happies en bakkies

Hier moet je heen.

De Broodbrouwers. Een bakkerij, bistro en borrelplek in één in een voormalig bier-koelhuis in de Stationsbuurt. Een plek die je verrast!

dinsdag 15 september 2020

En, ja ik weet het, dat zeggen wij wel vaker. Maar geloof me, het is deze keer wederom geheel in je eigen belang mijn advies gewoon op te volgen. We zijn namelijk weer een pareltje van een Haagse schat rijker. Ken je De Broodbrouwers nog niet? Ga er dan even goed voor zitten en maak in deze blog kennis met onze nieuwste aanwinst!

De Broodbrouwers dus. Een bakkerij, bistro en borrelplek in één. Je vindt de Broodbrouwers in een voormalig bier-koelhuis in de, een beetje rauwe, Stationsbuurt. En nee, dat ligt misschien niet per se op je dagelijkse route, maar geloof me: een stukje om fietsen is voor deze schat echt meer dan de moeite waard!

Want naast het feit dat alleen het pand al mega mooi is, hebben de initiatiefnemers (eigenaren van Lekker Brood en Happy Tosti) echt een heel tof concept neergezet. Het is niet alleen de plek waar je geniet van een lekker ontbijt, een goede lunch en borrelplanken waar het water je van in de mond loopt, nee het is ook een onderneming die het begrip maatschappelijk ondernemen naar een hoger level tilt. En dát vind ik pas echt mooi!

De belangrijkste doelstelling van De Broodbrouwers is namelijk om zoveel mogelijk mensen met een (zichtbare of onzichtbare) arbeidsbeperking aan een leuke, betaalde baan te helpen in de bistro of bakkerij. En dat nemen ze heel serieus. Maar liefst 60 mensen willen ze binnen drie jaar op de loonlijst hebben staan. Van bakkers tot koeriers. Van bediening tot keukenpersoneel. De eerste 20 zijn inmiddels al aan de slag in het bedrijf.

Mocht je na het lezen van bovenstaande nog niet helemaal overtuigd zijn: de borrelplanken zijn de hele dag door te bestellen èn er zijn op zondag regelmatig hele toffe evenementjes! Nog even terug naar de titel: hier moet je heen dus.

Geschreven door

Marlies van der Kolk