Cadeaubon bestellen

Shop till you drop

Ho, ho, ho kerstshoppen doe je zo

Ontspannen kerstshoppen bij lokale ondernemers? Wij zetten de beste tips voor ultiem kerstshoppen bij onze Haagse schatten voor je op een rij!

woensdag 18 december 2019

Krijg jij spontaan rode vlekken in je nek bij de naderende kerstdagen en de bijbehorende tradities? Cadeautje hier, dinertje daar. Voor de één een waar feestje, voor de ander reden tot lichte paniek. Natuurlijk laten wij beiden niet aan hun lot over. Met deze ultieme Haagse schatten kerstshop tips wordt shoppen voor iedereen simpelweg een waar uitje.  

#1: Bijzondere dorstlessers

Cadeautjes kopen voor mannen vind ik persoonlijk altijd een nóg net iets grotere uitdaging dan voor dames, maar sinds de dag dat Bierspeciaalzaak Dorst is toegetreden als Haagse schat, ben ik gered. Een mooie zaak, een heel ruim assortiment en een eigenaar met een grote passie voor bier. Bijzonder bier kun je trouwens ook kopen bij de broeders van St. Jan in het klooster in de Oude Molstraat. In de kloosterwinkel Monastic Store vind je ook nog eens mooie ambachtelijke kloosterproducten uit Franse en Nederlandse kloosters. Check wel even de openingstijden, want de vrijwilligers die de winkel runnen zijn er niet op alle dagen. Op zoek naar een cadeau voor een ware theeleut? Loop dan binnen Hug the Tea voor mooie Japanse theeën, waaronder dé hit van het moment: matcha thee.
Of shop jouw cadeaus bij Kali Tengah in de Weimarstraat voor eveneens bijzondere theetjes, maar ook de heerlijkste koffiebonen. Een mooie, uitgebreide winkel, met goede producten en meteen een prima tussenstop voor een heerlijk bakkie tijdens je shopsessie.

#2:  If you liked it then you should have put a ring on it

Ben je op zoek naar een blijvend cadeautje, dan tippen wij je de dames van Pepita d’oro en A Little Lem. Twee dames, één missie: het maken van de mooiste, persoonlijke sieraden met een goed verhaal. Rose heeft haar eigen winkel en atelier aan de Thomsonlaan, Renske verkoopt haar sieraden bij onze Haagse schatten Zusjes Vintage boetieken Aloha (en natuurlijk in haar webshop). Prachtige collecties en ieder sieraad met liefde en passie gemaakt. Extra attentie voor de mannelijke lezers: hier worden wij meisjes dus héél blij van!

#3  Haagse interieur schatten

De donkere wintermaanden vragen nu eenmaal om extra gezelligheid in huis. Heerlijk voor in je eigen huis natuurlijk, maar minstens net zo leuk om cadeau te geven! De mooiste (vintage) schatten vind je bij Bar en Zo in de Prins Hendrikstraat en Sprinkel + Hop in de Weimarstraat. Bij Bar en Zo vind je mooie lokale producten, een boel mooie plantjes, de leukste potten voor daarbij en de gaafste accessoires en kleine meubels. Die laatste twee kun je ook vinden bij Joke van Sprinkel + Hop. Bijna dagelijks struint zij stad en land af op zoek naar de mooiste interieur aanwinsten, en dat zie je! Klein risico bij deze beide Haagse schatten: je kunt er wat hebberig van worden!

Enne: zie je door de (kerst)bomen het bos niet meer: dan zit je met onze Haagse schatten cadeaubon natuurlijk altijd goed! Bestel ‘m nog snel via onze webshop. 

Veel plezier met het heerlijk ontspannen shoppen bij onze schatten en alvast een hele fijne kerst!

Geschreven door

Marlies van der Kolk