Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Je oude nieuwe favo kledingstuk

De dames van de Naaierij leren je om duurzaam met je kleding om te gaan. Of je nu komt voor een reparatie, een tof evenement of het naaicafé.

dinsdag 29 september 2020

Moet je voor die losse knoop van je favo jasje nog steeds langs je oma? Of heb je een mooie broek gekocht die eigenlijk net te lang is, maar heb je geen idee hoe je die korter kan maken? Heb je kleding in je kast die je eigenlijk niet weg wil doen, maar die je ook nooit meer draagt en zou je daar iemand anders blij mee willen maken? En vind je, net als ik, dat we duurzamer met onze kleding om moeten gaan omdat we daarmee een duurzame en leefbare wereld een handje kunnen helpen? Stap dan eens binnen bij de Naaierij.

Isabel en Roosmarijn zijn namelijk, net als ik, van mening dat we de kijk op onze garderobe drastisch moeten veranderen. We moeten weer van onze kleding gaan houden. Want waarom zou je kleding met zakken tegelijkertijd weg doen, om vervolgens weer zakken nieuwe kleding in te kopen, als je je oude kleding ook gewoon kan repareren en upcyclen! Daarbij voel je je ook nog eens beter in je kleding als je er zelf een beetje extra liefde in heb gestopt.

Iedere vrijdagmiddag van 12 tot 16 uur is het reparatiecafé van de Naaierij open. Je huurt er een plekje in de huiskamer en een naaimachine, en kan onder het genot van een kop koffie (Roast Factory uiteraard!) en huisgemaakte cake heerlijk aan de gang. De meiden van de Naaierij lopen rond om je met alles te helpen waar je tegenaan loopt en terwijl je heerlijk aan het kletsen bent met de rest van de cafégangers, heb je zo die scheur van je favo jeans gefixt of heb je dat standaard jasje een one of a kind look gegeven. Zelfs als je nog geen knoop aan kan zetten, ben je er welkom en word je er met veel geduld begeleid.

Naast het reparatiecafé worden er regelmatig kledingswaps, naailessen en andere leuke evenementen georganiseerd. Ook verkopen ze er hun eigen kledinglijn, met kleding die helemaal naar jouw maat en wens wordt aangepast. Uniek en duurzaam, een kledingstuk om van te houden dus.

Geschreven door

Anouk van Schie