Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Jouw voornemens voor een prachtig 2022

Het nieuwe jaar is begonnen! Al voornemens voor jezelf opgeschreven? Nee? Dat komt goed uit, want deze week geven wij jou de nodige inspiratie!

maandag 3 januari 2022

Voornemens, misschien heb je er al wel 10 bedacht of misschien nog wel helemaal niet! Toch is het best leuk om even na te denken wat je dit jaar zou willen of wensen. Wat wil je dit jaar anders doen dan in 2021, en wat wil je juist meenemen uit het vorige jaar? Nog geen tijd genomen om over na te denken? Of zorgen de glaasjes champagne nog voor weinig hersenactiviteit dit jaar? Geen paniek! Ik heb alvast wat voorwerk gedaan en voorzie je graag van een dosis inspiratie om van 2022 een prachtjaar te maken. 

Voornemens voor je lichaam:

#1. Een duikje in de zee telt voor 2!

Misschien zie je ze weleens op het strand, tijdens je wekelijkse wandeling of als je de hond uitlaat. Die gekken die in dat koude water springen en er nog lol bij lijken te hebben ook. Jou niet gezien! Toch is een duik in het water een onwijze boost voor je lichaam. Het geeft je energie, je verbrandt enorm veel calorieën en het maakt je fysiek én mentaal sterker. Elke keer is het weer een opgave, maar iedere keer dat je het doet, kom je er sterker uit! Dus maak met jezelf de afspraak en zet een dag in je agenda, wanneer je deze challenge aangaat. Ik raad je aan om naar Scheveningen te gaan, want dan kan je erna opwarmen en jezelf belonen met iets lekkers bij Aloha. Zet ‘m op!

#2. Ontstress en laad jezelf weer op bij Falcon Rose

Naast het lichaam in beweging brengen, is het ontspannen ervan net zo belangrijk. En dan bedoel ik niet onderuit gezakt je favoriete Netflix-serie kijken, nee écht ontspannen. En dat kan ontzettend goed op de massagetafel van Lauren van Falcon Rose. Met fantastische aromatische therapie, verschillende massages en heerlijke producten ervaar je wat echt ontspannen is. En hoe weinig dit eigenlijk gebeurt in een normale week. Dus gun jezelf dit voornemen en boek vaker zo’n heerlijke massage. Je verdient dit en je lichaam en koppie ook! En met het nieuwe online boekingssysteem, is de afspraak ook nog eens zo gemaakt.

#3. Geef je lichaam een boost met een zelfbehandeling van Sandra

Weten hoe je het lichaam vaker kan laten ontspannen en dit met behulp van een expert bij jezelf kunnen, dan heb je Sandra nodig van PureSan. Via de telefoon, WhatsApp, Skype of welk medium dan ook staat Sandra voor je klaar. Klaar om een luisterend oor te bieden en ook om je te begeleiden. Ze geeft je tips, ze doet voor, ze geeft uitleg en heeft heerlijke producten. Een perfect voornemen voor een perfect nieuwjaar dus!  Schaf een paar van deze heerlijke producten aan en maak een online afspraak met Sandra zodat zij jou alles kan vertellen, hoe jij dit jaar je geest en lichaam een boost geeft. Dat willen we toch allemaal?!

Voornemens voor de geest:

#1. Een nieuwe hobby voor een nieuw jaar

Ook hier wat inspiratie, zodat jij in 2022 de hobby vindt die echt bij jou past!

  • Plantenkenner & verzorger; hou jij van natuur, zorg dan ook voor natuur in je huis. Koop een leuk plantenboek, kies jouw favoriete plant en ga deze verzorgen komend jaar. Zie hoe iets groeit en steeds weer een beetje verandert. Maak wandelingetjes in het bos en de duinen en ga op zoek naar unieke exemplaren om te fotograferen, heb je meteen 2 hobby’s in één klap. Doe je inspiratie op bij Little Green shop en Filya, hier vind je prachtige planten en hebben ze ook leuke plant-accessoires!
  • Koffie expert; en dus meteen ook koffie drinker. Hoe leuk als je straks alles kan vertellen over koffie? Waar koffie vandaan komt, wat voor verschil er zit in bonen, maar ook in maaltechnieken. Wat je hier voor moet doen, simpel. Héél véél koffie drinken en lekker experimenteren! Haal een complete koffie set bij Kali Tengah en onderzoek wat je er allemaal mee kan. Bestel zakjes koffie bij Roast Factory en Brute Bonen en ga op zoek naar jouw favoriete filter koffie of lekkerste espresso. Ten slotte vergelijk je jouw creaties met die van de beste Haagse barista’s! Have fun!
  • Interieur kenner & styliste; sinds ik ben verhuisd dit jaar, heb ik er een nieuwe hobby bij, die ik graag met jullie deel ter inspiratie. Maar kijk uit! Het kan best een dure hobby zijn en een hele verslavende. Namelijk je huis inrichten, veranderen, opnieuw inrichten, meubels uitzoeken, nog meer meubels uitzoeken en weer opnieuw inrichten. Heerlijk om ergens mee bezig te zijn en je handen te gebruiken. Je muur een nieuw kleurtje geven, plankjes ophangen, wandje betegelen en natuurlijk op zoek gaan naar unieke vondsten. Die unieke vondsten maken jouw plekje net een beetje persoonlijker. Waar je dit kan doen? Bij de studio van Stijlbandiet, alleen al in het raamkozijn van Sprinkel&Hop en bij Made Conceptstore. Maak wel goede afspraken met jezelf, anders loopt deze hobby zwaar uit de hand!

#2. Schrijf het van je af

Stress van werk, spanning of juist leuke gebeurtenissen, schrijf het op! Het is een goede manier om je hoofd leeg te maken, maar ook echt heerlijk om gebeurtenissen opnieuw te beleven! Je hobby begint al leuk, met het kopen van een mooi opschrijfboekje. Ga naar de website van jouw favoriete cadeauwinkel of boekhandel en kies online jouw favoriete notitieboekje. Vervolgens ga je op zoek naar een lekker plekje, dit kan thuis maar zeker ook op locatie! Lekker buiten op een bankje, of als het straks weer mag naar een fijn cafétje met een lekker zachte bank of een goede stoel. Ik tip je Lola Bikes & Coffee en BijClarence. Schrijven doe je natuurlijk onder het genot van een lekker theetje, deze kan je halen bij Hug The Tea of zelf maken en meenemen in de Haagse Schatten To Go beker. Ik beloof je, dit zijn de momentjes waar je naar gaat uit kijken in de week! En met 52 weken in een jaar, zijn dat zomaar een heleboel mooie momentjes bij elkaar.

#3. Doe iets voor iemand anders

Wist je dat je gelukshormonen aanmaakt, als je iets voor iemand anders doet? Dus 2 vliegen in één klap; je maakt jezelf én iemand anders blij! Denk hierbij zo klein en groot als je maar wil. Geef iemand een complimentje, neem iemand een avondje mee uit naar de bioscoop. Maak een maaltijd voor iemand klaar en haal daar een lekker flesje wijn bij. Neem iemand mee uiteten, trakteer iemand op een kopje koffie en een stukje taart. Koop voor iemand een klein cadeautje, bied iemand spontaan jouw hulp aan. Zeg gedag tegen iemand die je niet kent, of geef iemand een lift. En ook leuk: verstuur eens wat vaker zomaar een kaartje. Met nog een heel jaar te gaan, genoeg ideeën om iets voor iemand anders te doen!

Maak er wat van lieve mensen!

 

 

 

Geschreven door

Renee Dekkers