Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Keep calm, do yoga

Het allerleukste van Haagse schat 100% Yoga? Het zijn online yogalessen en kunnen dus altijd en overal, wanneer jij maar wilt!

dinsdag 10 december 2019

Terwijl je naar de foto bij dit artikel kijkt hoor ik je denken: “Yoga in het zonnetje, tussen de palmbomen? Dat wil ik ook!”. Het goede nieuws is: dat kan! Oké, de palmbomen moet je er misschien zelf even bij denken, maar meedoen met een online yogales van 100%YOGA kan dus werkelijk altijd en overal, wanneer jij maar wilt! Lees snel mijn ervaring met een yogalesje van deze Haagse schat.

In Amerika is het concept van online yoga al jaren een fenomeen. Esther, yogi en oprichtster van 100%Yoga heeft dit unieke concept naar Nederland gehaald en is ze zelfs de eerste van Europa die dit aanbiedt! Live online yoga sessies, waarbij je dus niet de deur uit hoeft. Of juist wel, zoals ik als stewardess doe op bestemming! Het unieke: het kan altijd en overal. Niemand die je ziet. Dus als jij lekker in je pyjama een lesje wilt volgen op je vrije zaterdagochtend, dan doe je dat gewoon! 

Hoe het werkt? 

Je kunt via de website van 100%Yoga diverse abonnementen, of een losse les afnemen. Op woensdagavond wordt de les live gegeven door Esther en vervolgens kun je deze les nog de hele week terug kijken en herhalen met jouw unieke link. Zonder dat je er extra voor hoeft te betalen. Kijk, daar houd ik van! 

Wat kun je verwachten van de lessen van Esther? 

Een ideale balans tussen inspannings- en ontspanningsoefeningen die ervoor zorgen dat jij en je lichaam zich geweldig voelen. Je immuunsysteem en stofwisseling krijgen een boost, je wordt flexibeler, je lichaamshouding verbetert en je wordt er rustiger van. 

Tijd om dit eens een paar keer uit te proberen! In Suriname, thuis in de woonkamer en in Gambia. Zodra ik neerplof op mijn yogamat en de eerste ademhalingsoefening doe, word ik overladen met rust en vergeet ik alles om mij heen.

Focus

Tijdens deze les ligt de focus op je immuunsysteem en om deze een boost te geven. Een hoop “forward bends” dit keer, met als doel flexibeler te worden in je spieren en je gewrichten. Ik kwam er deze sessie voornamelijk achter hoe lenig ik vooral niet ben! Maar, het doel is om juist flexibeler te worden en dit legt Esther je allemaal uit tijdens de yoga sessie. Yes, ik merk al resultaat. Want hoe vaker ik de les doe, hoe soepeler ik word! 

Ik ben fan en kan dit iedereen aanraden. Mijn belangrijkste voordeel: niet de deur uit hoeven en je eigen moment ervoor kiezen. Als ik dan toch één nadeel moet noemen, dan is het dat je niet gecorrigeerd wordt op je houding. Want jij ziet Esther wel (live), maar zij jou niet. Gelukkig geeft Esther meer dan genoeg aanwijzingen en voldoende alternatieven waarmee jij jouw grenzen en de intensiviteit kunt bepalen. Ook is het mogelijk om tijdens de les vragen te stellen via chat, die ze direct tijdens de les behandelt!

Ben je ook enthousiast geworden? Meld je dan snel aan voor een proefles op woensdagavond. Gebruik de code YOGAFUN en je krijgt deze eerste les nog tot het einde van dit jaar helemaal gratis. Ga jij ook een lesje volgen?

Geschreven door

Daisy Mostert