Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Koningsdag in het Haagse

Vier Koningsdag in het Haagse! Struin de fijnste marktjes af en bezoek de Haagse schatten die er een heus oranje feestje van maken!

maandag 25 april 2022

Je bent ze vast al tegen gekomen op straat; de tape- en krijtlijnen die het beste plekje voor de kleedjes alvast reserveren. Na twee jaar mogen eindelijk weer die dozen vol troep van zolder, om daar iemand anders voor een euro blij mee te maken. Eindelijk weer een ouderwetse Koningsdag in het Haagse.

Struinen en dwalen

Heerlijk struinen over marktjes langs spullen die je niet nodig hebt, een potje spijkerpoepen of balgooien onder begeleiding van de zoete klanken van een blokfluit of viool. Overal de lekkerste hapjes eten en proosten met iedereen die je tegenkomt. En dat allemaal gekleed in mijn favo kleur: oranje! En waar kan je Koningsdag nou het beste vieren dan voor het paleis van de koning? Bezoek de markt voor en rond het Noordeinde, en snuffel dan meteen even rond bij onze Haagse schatten Couqou en Made conceptstore. Een bakkie haal je natuurlijk bij Lola Bikes and Coffee en voor een broodje loop je even langs Sam Sam. Ook in de Boekhorstlaan is er markt, bij de dames van de Naaierij!

Bij Fleur’s maken ze er een feestje van, want daar draait vanaf 14 uur een dj gezellige deuntjes. Maar ook in de Papenstraat en Oude Molstraat kan je terecht voor gezelligheid, een lekker hapje en drankje en live muziek. Hug the Tea kleurt speciaal voor deze dag niet (Matcha) groen, maar oranje met hun heerlijke oranje gebak.

Op het strand van Kijkduin wordt dit jaar weer de Kingsday Beach walk georganiseerd. Met de stempelkaart (die je het best nu al kan aanschaffen, want vol is vol) maak je een heerlijke strandwandeling langs vier fijne strandtenten, waaronder Suiderstrand. Hier hebben ze een speciaal drankje en hapje voor je klaar staan, en terwijl jij zit te genieten, is er voor de kinderen ook genoeg vertier.

Oranje het water op

Bouw je liever je eigen feestje? Trommel dan je vrienden en familie (minimaal 12) op en reserveer een privé boottour bij The Hague Boat. Neem je eigen hapjes en drankjes mee en bekijk de oranje drukte lekker vanaf het water. Muziekje erbij, hoedje op en zo vaar je als een ware royal over de Haagse grachten. Zwaaien maar!

De Haagse Koningsdag 2022 belooft één groot feest te worden. Heel veel plezier!

PS: ben je uit je oranje kleren gegroeid? Wip dan nog snel even langs bij Achtung! Lady voor jezelf en Achtung! Baby voor je kids. Je moet natuurlijk wel een beetje koninklijk voor de dag komen 😉

Geschreven door

Anouk van Schie