Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Li La Lentekriebels

De dagen worden langer, de krokussen komen te voorschijn en de bomen krijgen weer blaadjes. Ga je mee naar buiten, om de lentekriebels te krijgen?

woensdag 16 maart 2022

Wanneer ik over het Lange Voorhout fiets en de krokussen in het gras tevoorschijn zie komen, weet ik het meteen. De lente is in zicht! Het is langer licht buiten, de sjaal en muts kunnen weer thuis gelaten worden. En met een beetje geluk, kun je al lekker terrasjes pakken in het zonnetje. Tijd om er weer op uit te trekken. Wij geven je graag tips om extra te genieten van de lentekriebels!

#1 Buitenontbijtjes

Officieel staat Aafke pas vanaf juni met haar ontbijtkar en haar Buitenontbijtjes buiten in de natuur. Ik kan me echter voorstellen dat je daar niet op kunt wachten en gewoon gelijk naar buiten wilt. We hebben immers lang genoeg binnen gezeten ;). Voor de echte diehards heb ik daarom de volgende tip: bestel je Buitenontbijtje bij Aafke, laat hem thuisbezorgen en trek er zelf lekker op uit! Je kunt bijvoorbeeld naar de Paleistuin gaan en daar Koninklijk neerstrijken op je picknick kleedje, genietende van je ontbijtje. Lentekriebels gegarandeerd! (Wel misschien nog even die sjaal mee nemen voor de zekerheid!)

#2 Le Marie Marché

Heb jij even geluk! Ook dit mag weer. Hét Franse marktje waar je naar toe wilt gaan, maar dan in Den Haag. Renée tipte ‘m al in de weekagenda, maar om er zeker van te zijn, help ik je nogmaals herinneren: dit weekend op het Plein en 2 en 3 april aan de Lange Vijverberg. De Franse chansons, de geur van verse pannenkoeken. De zelfgemaakte jam, zoete lekkernijen en droge worst. Mooie kleding, kunst en snuisterijen. Te veel om op te noemen en zeker een bezoekje waard.

#3 Bites and Stories

Wanneer het zonnetje schijnt, is natuurlijk niets fijners om door de stad te struinen en op zoek te gaan naar verborgen plekjes (wij doen bij Haagse Schatten niets liever!). Combineer dat met lekker eten en je hebt een perfecte dag! Ga met Bites and Stories op tour door de stad en ontdek lokale smaken en bijzondere verhalen. De tour duurt 3-4 uur en zit boordevol hapjes en drankjes! Een absolute aanrader.

#4 Outwork

Er zijn fanatiekelingen die dit de hele winter door doen. Ik kan me voorstellen dat jij denkt: Ik wacht tot het zonnetje schijnt, voordat ik in de buitenlucht ga sporten. I feel you. I’m with you! Sporten vind ik heerlijk, maar buiten in de regen? Mij niet bellen! Maar goed, de zon schijnt en de zomer is in aantocht. Het wordt tijd om die overtollige winterspekkies weg te werken, of gewoon weer lekker in je vel te zitten, want straks wil je weer (comfortabel) in je bikini rondlopen! Tijd voor Outwork dus. Bij het strand van Scheveningen word je in het zweet gewerkt. De combinatie van sporten, de zon en de geur van de zee is echt top!

#5 TrashUre Hunt

Last but not least – kun jij met deze toffe activiteit niet alleen de lentekriebels voelen, maar doe je ook nog iets goed voor het milieu. Op het strand ga je op zoek naar echte schatten, die niet in de natuur thuishoren. Help jij mee om deze missie te volbrengen en elke schat (zwerfafval) te vinden die niet in de natuur thuis hoort?

Waar krijg jij de lentekriebels van? Laat het ons weten via Instagram!

Geschreven door

Daisy Mostert