Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Trammend Den Haag door: Lijn 3

Welke Haagse schatten kom je tegen als je lijn 3 neemt in Den Haag? Anouk neemt je mee langs leuke winkeltjes en heel veel eten!

vrijdag 18 februari 2022

Onze Haagse schatten zijn plekken waar we graag voor om fietsen. Logisch dat je dan natuurlijk de schatten pakt die dichtbij elkaar liggen. Maar wat nou als we die selectie niet laten afhangen van hun afstand tot elkaar, maar van de bereikbaarheid met de tram? Dan krijg je toch al snel een heel andere ontdekkingstocht. En je zit droog en warm, toch ook wel prettig! We stappen in de lijn die ik mijn hele leven al pak als het net zo onstuimig weer is als vandaag: lijn 3!

Het is maar goed dat we met de tram gaan, want aan het einde van deze rit zit je zo vol dat je echt rollend naar huis wil. Start de dag dus met een lege maag!
We pakken de tram van Zuid Den Haag naar boven. Ik stap in op het Sav, mijn eigen halte, en neem de tram twee haltes tot halte Zonnebloemstraat. Aan je rechterkant is de Vruchtenbuurt, waar ik ben opgegroeid. Op het Pomonaplein staat een prachtige kleine kerk, waar omheen ik vroeger altijd buiten speelde, maar waar ik nu regelmatig heen ga voor een heerlijke brunch. Café Loft is namelijk in het kerkje getrokken en heeft er een heerlijke plek van gemaakt, waar je naast het orgel lekker kan eten. De kaart staat vol lekkere variaties en ze schenken verse thee, wat me sowieso al een gelukkig mens maakt.

Een goudmijn aan schatten

We lopen door naar de volgende halte, het Azaleaplein. We hoeven niet zo ver, want twee haltes later stappen we alweer uit op de Fahrenheitstraat. Dit is een goudmijntje van schatten waar je heerlijk kan shoppen. Een stukje de Fahrenheitstraat in zit Stijlbandiet. Als je je garderobe wilt pimpen, ben je hier aan het juiste adres. En dan heb ik het niet alleen over de hippe kleding en accessoires die ze er verkopen, maar ook letterlijk over de kast. Ze hebben er namelijk prachtige exemplaren staan, die ze zelf hebben opgeknapt en in de mooiste kleuren hebben geverfd.

Op de terugweg naar de halte, loop je nog even beide kanten van de zijstraat Thomsonlaan in. Aan de ene kant vind je Van Domburg Textiel, by far mijn favoriete stoffenwinkel. Ze hebben er zoveel stoffen, dat de gangpaadjes krap zijn en je echt even de tijd nodig hebt om langs alle kasten te struinen. Maar ze hebben er voor ieder project geweldig materiaal, of je nou een galajurk, een eigen jas, gordijnen of de bekleding van een wiegje wilt maken. En de dames achter de balie helpen je met veel plezier.
Aan de andere kant van de Thomsonlaan zit Pepita d’Oro. Naast de prachtige sieraden die er worden verkocht, worden er achterin de winkel door vakkundige handen sieraden op maat en naar eigen wens gemaakt.

Rollend naar huis

Na een heerlijke shopmiddag stappen we weer op lijn 3. Tijd voor een borrel! We stappen uit op de Conradkade en lopen de schattige Reinkenstraat in. Daar zit Little Miss Sangria, dé plek voor een goed glas en heerlijke hapjes. Ze hebben verschillende soorten sangria, van verschillende soorten wijn, helemaal zelf gemaakt, net als de veel te lekkere tapas. Het is dan ook makkelijk om hier de hele avond te blijven zitten.

Maarrrr dat doen we niet! Er is namelijk nog een laatste stop. Het is namelijk maar één halte van zonnig Spanje naar romantisch Frankrijk. We strijken neer in Bistro Jules. Hoewel ze veel prachtig Franse gerechten op de kaart hebben, kom ik hier toch nog altijd speciaal voor de kaasfondue. Een goed glas wijn erbij en voila, je hebt een topavond. En je kan rollend naar huis. Met de tram natuurlijk.

Geschreven door

Anouk van Schie