Cadeaubon bestellen

Shop till you drop

Fijn design bij Made Conceptstore

Yes, de winkels zijn weer open! Bij Made Conceptstore shop je fijn design. Handgemaakte en unieke items, allemaal door Haagse ontwerpers.

woensdag 28 april 2021

Als cultuurliefhebber baal ik er ontzettend van dat de musea nog niet open zijn. Gelukkig kun je sinds vandaag wel weer zonder afspraak door je favoriete winkel struinen! Een van mijn favorieten is Made Conceptstore, midden in het centrum van Den Haag. Of je nu op zoek bent naar een bijzonder sieraad of uniek item om je huis mee op te fleuren, hier vind je stuk voor stuk unieke (kunst)werken. Je kijkt je ogen uit naar alle meubels, glas-in-loodschilderijen, accessoires, klokken, boeken, kaartjes en wat er allemaal nog meer te vinden is. Alles handgemaakt en uniek, en ook nog eens van Haagse ontwerpers.

Moderne kunstwerkjes

In het Noordeinde zijn behoorlijk wat kunst- en designwinkels te vinden. Toch springt Made Conceptstore daar meteen tussenuit. De kleuren van hun meubels en schilderijen stralen je al in de etalage tegemoet. Eenmaal binnen weet je niet waar je moet beginnen, er is zo ontzettend veel geks en moois te zien. Ik moest nog een tweede rondje door de winkel maken, in de hoop daarmee wel alles te kunnen zien. Mijn favoriet waren al snel de schilderijen gemaakt van glas-in-lood. Moderne kunstwerkjes in een eeuwenoud ambacht.

Kijkje in het atelier

Tijdens mijn tweede rondje bleef ik achterin de zaak hangen. Daar vind je achter de kassa het atelier van de twee eigenaressen. Want naast dat zij met hun conceptstore Haagse ontwerpers een podium willen bieden, zijn ze zelf ook maar al te graag creatief bezig. Van kleurrijke schilderijen, foto’s verwerkt op hout met epoxy en meubels die in een nieuw stoffen jasje worden gestoken. Een aantal spullen in de winkel zijn dan ook door eigenaressen Joske en Richelle gemaakt. Met een beetje geluk kan je ze aan het werk zien, wat toch altijd wel een magisch schouwspel is. De dames zijn in ieder geval altijd in voor een praatje en ze vertellen je graag meer over hun werk en hun passie. En dat werkt aanstekelijk!

Ik loop er weer helemaal blij de deur uit. Blij van alle mooie spullen die er tentoongesteld worden, blij door het gesprek met Joske en Richelle over inspiratie en kunst en blij met mijn aankoop, want ik kan er natuurlijk niet met lege handen vertrekken!

Geschreven door

Anouk van Schie