Cadeaubon bestellen

Happies en bakkies

Aan de wandel!

Het voornemen om dit jaar meer te bewegen? Je wandeling wordt nog nét wat leuker met een tussenstop bij één van deze 5 Haagse schatten.

donderdag 5 januari 2023

Ik heb oprecht nog nooit zoveel mensen zien wandelen als tijdens de corona periode. De duinen, het strand, het bos, dichte winkelstraten, geen plek bleef vrij van wandelaars. We trokken er massaal te voet op uit (want hé, we moesten wat!) met tevreden stappentellers, smart watches én versleten schoenzolen als gevolg. Heel eerlijk: bij mij is dat wandelen er inmiddels weer een beetje bij ingeschoten, terwijl ik het halen van een frisse neus én het supporten van onze lokale schatten tot favoriete bezigheid had bestempeld. Hoogste tijd om mijn wandelschoenen weer af te stoffen en dit jaar weer lekker aan de wandel te gaan. 

En om die toch al fijne wandeling nog nét een beetje fijner te maken in deze blog vijf fijne opwarm stops! 

#1 Pompke 

Een waarschuwing vooraf is op zijn plek: dit is een gevaarlijke plek. Zo’n plek waar je denkt een snel koffietje te doen op het terras, maar uren (en veel lekkers) later opeens nog steeds blijkt te zitten. De ultieme uitrustplek tijdens je boswandeling of fietstocht, je perfecte tussenstop voor je koffie-to-go en heerlijke spot tijdens je gezonde lunchwandeling.

#2 Lola to go 

Tijdens je stadswandeling trek in een écht lekker bakkie? Dan is Lola Bikes & Coffee jouw stop. De bakkies van Lola, met de koffiebonen van Roast Factory, zorgen er niet voor niets voor dat al die fietsers er zo goed op gaan. Plakje huisgemaakte cake erbij en je legt de terugweg naar huis al fluitend af! Thuis ook die lekkere koffie? Neem je toch meteen een zakje bonen mee.

#3 Liever langs Loft 

Doe jij liever een rondje om de kerk? Dan is Café Loft aan het Pomonaplein jouw tussenstop tijdens je (lunch)wandeling. Voor een bakkie, huisgemaakte taarten en gezonde smoothies. Maar ook voor de lekkerste lunchgerechten ben je hier goed. Alles vers en vegetarisch en vegan bereid.

#4 Fijn FOAM

Struin jij tijdens je winterse frisse neuzen wandeling door de gezellige Fredrikstraat? Dan is FOAM jouw stop. Bij FOAM is de kaart volledig plantaardig. En vers. En kleurrijk. En mega lekker. En weet je wat ook fijn is: het is weer eens wat anders dan anders. Tel daar de ontspannen sfeer en het fijne tuintje achter deze spot bij op en je hebt een plek die wederom het ontdekken waard is.

#5 Matcha love bij Hug the Tea 

Dit jaar gezond begonnen? Dan mag een kopje met liefde bereide én gezonde matcha thee natuurlijk niet ontbreken. Boordevol antioxidanten en ook nog eens gewoon mega lekker. Of ga jij voor een matcha latte of detox smoothie? Lekker matcha hapje erbij en ook jij kan in stevige pas weer door met je wandeling.

Alweer een kilometer van je schoenzool afgesleten… Enjoy!

Geschreven door

Marlies van der Kolk