Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Moederdag voor elk type moeder

Elke moeder is anders en dus bestaat er niet zoiets als het perfecte moederdagcadeau. Dichtbij perfectie kom je wel met onze tips voor verschillende type moeders.

woensdag 5 mei 2021

Het perfecte Moederdagcadeau bestaat niet. De één wordt na 21 jaar nog steeds gelukkig van een door jou geverfde steen. De ander kan haar teleurstelling bijna niet verbergen als je de kleine versie van haar lievelingsparfum hebt gekocht, in plaats van de limited edition giga-variant. Elke moeder is anders, maar één ding is zeker: van een verrassende (en goed geregelde) Moederdag worden ze allemaal dolgelukkig. Wij helpen je graag een handje op weg. Bij deze de beste tips voor Moederdag gesorteerd op type moeder.

De immer zorgende moeder

Je bent cum laude afgestudeerd, zo fit als een hoentje, een baan gescoord in tijden van Corona… maar dit type moeder zal zich altijd zorgen blijven maken om je. Niet zo heel raar. Zij herinnert het zich nog heel goed dat je als kleuter uit het klimrek viel en je twee voortanden in het zand achterliet. Voor haar was het gisteren toen ze je voor het eerst spugend bij de wc-pot aantrof omdat je een baco’tje te veel op had. Dat je nu toch echt goed voor jezelf kan zorgen is voor deze moeder soms lastig te bevatten.

Gebruik deze Moederdag om haar gerust te stellen. Laat haar maar eens zien dat jij voor haar kan zorgen. Dat doe je natuurlijk door haar een overheerlijk ontbijtje voor te zetten. Aafke van Buitenontbijtjes maakt het je dit jaar heel makkelijk: die heeft al een heerlijke, gezonde en vooral lekkere ontbijtbox samengesteld die jij kan bestellen, ophalen en langs kan brengen bij je moeder. Samen genoten van dat ontbijt? Schep dan maar een beetje op over hoe goed het gaat op werk en hoe gezond je aan het leven bent. Een groter plezier kan je de bezorgde moeder bijna niet doen.

De sportieve moeder 

Bij de familiedagen op jouw sportclub was jouw moeder de meest fanatieke van alle mama’s. Bij het plannen van vakanties had jij het over witte stranden en cocktails, maar je moeder promootte pittige wandeltochten door de Himalaya. De avontuurlijke moeder wil in beweging zijn! Dat vond je misschien, als luie puber, wat intens – maar deze moeder blijft lang jong dus je mag in je handjes knijpen.

Neem je avontuurlijke moeder aanstaande zondag mee naar de buitenmuur van Boulderhal de Campus. Moedig haar aan terwijl ze de beesten van muren beklimt. Wees wel tijdig met het reserveren van een tijdslot via de website van de Boulderhal.

De reislustige moeder 

Deze moeder is stiekem een nomade. Op vakanties was zij degene die vlotjes een nieuwe taal probeerde op te pikken, zodat ze haar eten in de lokale taal kon bestellen. Vakantie betekent voor haar rondreizen: van stad naar platteland, naar zee en weer terug. Terwijl jij aan het werk bent, belt ze je op om te vragen wanneer jullie weer een keertje met z’n tweetjes de grens overgaan. Voor deze moeder was dit Corona-jaar bijzonder zwaar. Een jaar lang in Nederland is eigenlijk niets voor haar.

Ze verdient dus een toefje buitenland in eigen stad. Dat kan met de Route du Shop van Haagse schat Le Marie Marché. Een route die je langs de meest Franse plekjes van Den Haag brengt. Denk aan Couqou en restaurant Pastis. Gezien het zondag ook nog eens zo’n 20 graden wordt, waant je moeder zich al snel écht op reis.

De hippe moeder

Uit jouw kledingkast kunnen we zo een paar jurken halen die eigenlijk van je moeder zijn. Je kan je geen dag herinneren waarop jouw moeder er niet tot in de puntjes verzorgd uit zag. Ze geeft jou zelfs stylingtips tegenwoordig. Best fijn, zo’n personal styliste die als geen ander weet wat je goed staat en waar je van houdt.

Met deze moeder moet je écht gaan winkelen. Nu is dat dezer dagen misschien ietwat uitdagend, gezien de nog immer aanwezige pandemie, maar niets is onmogelijk. Spreek met je mama af dat je vrijdag (7 mei) om 14.00 uur samen naar de Insta Stories van de Naaierij kijkt om mee te doen aan hun Kleding Party. In de stories laten de creatievelingen van de Naaierij, in samenwerking met Palanta.co (duurzaam kleding verhuurbedrijf), allerlei geweldige creaties zien die jij aan je moeders garderobe toe kan voegen. Laat haar iets moois uitzoeken en reserveer voor zondag een plekje op haar favoriete terras zodat ze het meteen aan heel Den Haag kan tonen. Gegarandeerd succes.

Geschreven door

Annelou Izeren