Cadeaubon bestellen

Happies en bakkies

Na regen komt zonneschijn

Een stukje Spanje, zo in je eigen achtertuin. Little Miss Sangria: waar je geniet van heerlijke huisgemaakte sangria en mediterraanse hapjes!

woensdag 7 oktober 2020

Van de een op de andere dag is ‘ie voorbij: de zomer. Poef, pats, boem, weg met die zonnestralen. Buiten wandelen zonder jas, of genieten van late zomeravonden op het terras. Ondanks dat we niet aan de Costa del Sol wonen, zijn er in onze mooie stad genoeg plekken die ons toch dat lekkere vakantiegevoel geven tijdens deze natte dagen. Dus, wil je even ontsnappen aan de herfstdagen en genieten van vakantie in eigen stad? Dan is Little Miss Sangria aan de Reinkenstraat waar je moet zijn! Lees in mijn blog waarom ik – Coco a.k.a. parttime foodie – vind dat deze Haagse schat absoluut het ontdekken waard is!

Oh dames, heren en fietsbellen, wat een feestje is het bij Little Miss Sangria. Een stukje Spanje, zo in je eigen achtertuin. Een plek waar je je tegoed kunt doen aan meer dan alleen de lekkerste huisgemaakte sangria’s. Het inmiddels welbekende ‘shared dining’ concept, is hier het ultieme excuus om alle gerechtjes van de kaart te proberen.

Jullie wisten dit misschien nog niet, maar het ‘shared dining’ concept is speciaal voor mij uitgevonden. Ik beïnvloedde vroeger, mijn volledige familie altijd zodanig, dat mijn favoriete gerechten op tafel stonden als we uit eten gingen. En prikte dan vervolgens natuurlijk overal een vorkje van mee.

Than en Jocelyn, de twee eigenaren van Little Miss Sangria, vinden dat keuzes maken ook niet noodzakelijk is en dat je van alle lekkere dingen in het leven met volle teugen moet genieten. Niet gek dus, dat je op de drankkaart van Little Miss Sangria maar liefst vijf verschillende soorten sangria kunt vinden. Allemaal huisgemaakt en door de twee eigenaren aan hevige proef-testen onderworpen om ze nog lekkerder te maken dan ze nu al zijn. Genoeg reden om vaker te gaan, zodat je alle smaken kunt testen.

Een sangria-proeverij op een lege maag is wellicht wat onverantwoord. Geen stress, de menukaart is een mooie mix van mediterraanse gerechten, waardoor er voor eenieder wel een favoriet tussenstaat. Mijn favorieten? Dorade met caponata en de lamsrack. Ook zijn er de lekkerste Spaanse borrelplanken die de heerlijke sangria mooi complimenteren. Voor ik het vergeet, Than en Jocelyn willen echt graag dat iedereen kan genieten van een mini-vakantie, dus ook voor de glutenvrije gasten zijn er opties en aanpassingen genoeg. Top toch!

Geschreven door

Coco van Alphen