Cadeaubon bestellen

Happies en bakkies

Niet voor luxe paardjes

Buitenontbijtjes, wat een tof concept. Ontbijten op bijzondere locaties midden in de Haagse natuur. Lees waarom dit een echte aanrader is!

dinsdag 11 september 2018

Het waaide vrij hard, maar de temperatuur was prima die ochtend. Bar en ik fietsten op onze lievelingsdag (lees: onze gezamenlijke Haagse schatten woensdag) met knorrende magen richting het Scheveningse havenhoofd. Een eerste kennismaking met Aafke van Buitenontbijtjes. Gevalletje love at first sight als je het mij vraagt, je leest in deze blog waarom!

Stel je even voor: je komt aan op een plekje in de natuur waaruit je zelf kan kiezen. Bij aankomst zie je in de verte al een soort van houten bakfiets staan. Naast die bakfiets een jonge dame die je direct enthousiast welkom heet. Die bakfiets blijkt de basis te zijn voor dat heerlijke ontbijtje waarvoor we zijn gekomen. Maar daarover later meer.

We mogen namelijk eerst zelf een plekje uitkiezen op het strand. Vlak naast de blokken van het havenhoofd zitten al drie dames, wij lopen een stukje door. In onze handen inmiddels de door Aafke en haar broer ontworpen ‘rollstoel’.  Een comfortabel zitje zo blijkt na een korte introductie. Een omgekeerd veilingkistje dient als onze ontbijttafel en de thee en koffie worden al snel geserveerd door Aafke.

Zonder nog maar iets geproefd te hebben, ben ik al fan! Wat een tof concept. Wat een heerlijke start van de dag! Even weg van de drukte van de stad. Frisse lucht en heerlijke happen. En ook nog eens gezelschap van een boel zeemeeuwen. Wat wil een mens nog meer? 😉

Puur en met liefde

Aafke bereidt alles wat je proeft helemaal zelf. Het liefst zonder allerlei toevoegingen, maar met een grote dosis liefde en zo puur mogelijk bereid. Naast een mega vers ontbijtje, is bijna alles wat je proeft dus ook nog eens bere gezond. Ze doet inkopen op de Haagse markt, experimenteert in de keuken en bedenkt per ontbijtje wat ze die dag gaat serveren. Wij genoten van een heerlijk dadel taartje, vers gebakken brood, homemade pindakaas en kwark met mega lekkere kokosblokjes! En nee, die hadden wij voor dit Buitenontbijtje dus ook nog nooit geproefd!

Nu hoor ik je denken, vanwaar de titel? Nou kijk, je moet dus niet bang zijn voor een zuchtje wind, wat zand in je koffie of een drupje regen. Ook dat hoort bij dit concept. Jasje aan, sjaal mee en jou kan helemaal niets gebeuren!  Welkom Aafke als Haagse schat!

Geschreven door

Marlies van der Kolk