Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Nieuwe blogger in de spotlight

Maak kennis met Lotte Meyer! Deze nieuwste aanwinst in ons team gaat het liefst gewapend met haar camera op pad om de fijnste Haagse plekjes te ontdekken.

woensdag 21 april 2021

Haagse roots

Mijn Haagse roots reiken al een aantal generaties terug. Zo was mijn opa de veld-onderhouder in het oude ADO-Den Haag stadion in het Zuiderpark, en gingen mijn ouders vroeger altijd met elkaar op date in de Oude Molstraat, waar ik zelf ook graag te vinden ben. Mijn favoriete kroeg is by far Cafe Momfer de Mol. Nu kun je er lekkere Sangria to go halen, en dit is zeker weten de plek waar ik als eerste heen wil als de Horeca straks weer open is!

Van mijn vader heb ik mijn muzieksmaak en voorliefde voor Haagse iconen (want zo mag ik ze wel noemen ondertussen) meegekregen. Toen ik een jaar of 10 was mocht ik de eerste keer mee naar een concert van de Golden Earring en dat is een liefde die nooit helemaal is over gegaan. We hebben een ding dat radar love heet, zullen we maar zeggen… 😉

Dit is mijn favoriete uitzicht, en gelukkig is het vaak om handen. Dit zie ik namelijk iedere ochtend vanuit mijn keuken. Ik ben erg gelukkig in mijn fijne huis in de Weimarstraat, en inmiddels is dit mijn 3e huis in het Regentessekwartier. Ik vind dit een hele leuke wijk om te wonen, zelfs tijdens de Corona-periode is het nooit saai in de Weimarstraat, je kunt op iedere straathoek een lekker (Haags) bakkie halen. En ook je shopahollic-hart kun je hier ophalen: van biologische wijnhandelaar, speciale theewinkel, kringloop, leuke tweedehands kledingwinkels, tot accordeon winkel (geen grap). En inmiddels, na 2 jaar in dit huis te wonen, fiets ik als een soort Maxima op Prinsjesdag door de Weimarstraat. De eigenaresse van de bloemenwinkel, de kapper, en de pizzatent zwaaien naar me. Het is net een dorp en dat is super leuk!

Mijn Haagse werkplek

Sinds mei 2020 werk ik voor de gemeente Den Haag. Ik heb een zorgopleiding afgerond, maar na een aantal jaar in de zorg vond ik het tijd voor wat nieuws. Ik werk nu voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en zorg ervoor dat inwoners van de stad ondersteund worden in het dagelijks leven, en hulp krijgen om zo zelfstandig mogelijk door het leven te kunnen gaan.

Lotte_Meijer_Spui

Afgelopen jaar was gevuld met thuiswerken (gelukkig dus wel met dat mooie uitzicht) maar ik heb er veel zin in om straks rond te mogen huppelen op het stadhuis en bij de mensen op huisbezoek te mogen gaan. Ik vind weinig dingen zó interessant als mensen, en wil altijd alles weten over hoe iemand in het leven staat en tegen zaken aankijkt. Daar raak ik dus echt nooit over uitgepraat.

Op het water

In mijn vrije tijd ben ik graag op het water te vinden. Het klinkt heel stoer als ik zeg dat ik aan roeien doe, of dat ik ga trainen (iets waar vrienden mij graag aan helpen herinneren) want eigenlijk roei ik zelf niet. Wat namelijk nog veel leuker is dan roeien zelf, is sturen! Ik ben dus zegmaar die kleine die zo hard zit te schreeuwen. Maar geen zorgen, buiten de boot zijn we allemaal gezellig met elkaar hoor 😉

Lotte_Meijer_Boot

Vanuit de boot heb ik dit soort uitzichten, en daar geniet ik natuurlijk mega van. Ik kan iedereen aanraden om eens een bootje te huren en onze stad te bekijken vanaf het water, je staat aan de ene kant heel dicht bij de natuur, maar tegelijk zie je onze mooie skyline.

Het dak eraf

Wanneer het niet regent gaat bij mij standaard het dak eraf. Naast het hierboven genoemde heb ik namelijk nog een grote liefde in mijn leven, Leonardo de Cabrio, een Volkswagen Golf uit 1983. Ik ben bijna niet blijer te krijgen dan wanneer ik met-zonder dakje ergens naartoe kan scheuren en heel hard zit mee te zingen met mijn guilty pleasure afspeellijst. Mijn mede-weggebruikers luisteren altijd naar goede muziek. Of ze dat nou leuk vinden of niet!

Lotte_Meijer_Auto

Dit ben ik in het kort! (Pun intended, ik ben namelijk niet zo lang😊)

  • Lotte
  • 27 jaar oud
  • maakt foto’s
  • houdt van bootjes en auto’s
  • niet vies van een biertje of een feestje
  • en gek op de mooiste stad achter de duinen.

Ik hoop jullie snel te kunnen gaan verblijden met mijn foto’s en schrijfsels!

Liefs!
Lotte

Geschreven door

Lotte Meyer