Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Niks stoffigs aan!

Een stoffenwinkel stoffig? Ik dacht het niet! Ontdek Van Domburg Textiel waar toffe prints, mooie kleuren en exclusieve merken op je wachten.

dinsdag 1 mei 2018

Voor ons zitten een enthousiaste dame en haar dochter: Judith en Isabel. Judith was fotografe, woonde boven een kapper waar gigantisch veel gerookt werd en greep direct haar kans toen het pandje onder haar woning vrij kwam. Want zoveel overlast, dat nooit weer! Wat toen bedoeld was als opslag voor al haar stoffen, groeide al snel uit tot Van Domburg Textiel. Hoe dat in zijn werk ging, lees je in onze blog over deze Haagse schat. 

Van een opslag is het nooit gekomen. Judith, altijd al gek van stoffen, struinde keer op keer beurzen af op zoek naar de mooiste aanwinsten. Haar mooiste vondsten kregen een plekje in haar winkeltje. Destijds combineerde ze deze hobby nog met haar werk als fotografe. Maar het kleine winkeltje werd echter al snel een volwaardige stoffenwinkel, groeide rap uit haar jasje en verhuisde vervolgens naar het veel ruimere pand ernaast.

Een winkel waar iedereen die over de drempel stapt niet als klant, maar als gast behandeld wordt. Waar jonge meiden de deur platlopen, maar ook grijze omaatjes kind aan huis zijn. Waar een goede service vanzelfsprekend is en je zeker weet dat je bijzondere schatten vindt tussen die enorme rijen met kleurrijke, vrolijke stoffen.

En toegegeven: ik ben niet bepaald een ‘naai wonder’. En dan druk ik me nog heel voorzichtig uit. Ik kan eerlijk gezegd nog geen knoop (shame on me!) aan een broek zetten. Dat gezegd hebbende was ik dan ook erg verbaasd dat het zelfs bij mij een beetje begon te kriebelen toen ik door de winkel liep. Want ja, het voelde toch echt een beetje als een kind in een snoepwinkel. De gaafste printjes en mooiste kleuren kwamen op me af. En had ik eigenlijk al gezegd dat je er ook nog eens een boel biologische stoffen, exclusieve merkjes en wol in alle kleuren vindt?

Een winkel waar vooral jonge meiden, met verstand van zaken, aan het werk zijn. Eén van die toppers is Sterre. Zij werkt al sinds haar 16e bij Judith en is haar steun en toeverlaat. Judith vertelt trots dat mede door Sterre de winkel zo ontzettend goed loopt. “Ik zou niet weten wat ik zonder haar zou moeten”. En omdat Van Domburg in Den Haag zo’n succes is, is onlangs een tweede filiaal geopend in Rotterdam. Je raadt het al: ook in de Maasstad direct een hit. Twee filialen en een webshop, de dames zijn er maar druk mee! Toch dromen ze stiekem over een naai atelier. Waar je binnenloopt voor een lekker bakkie, stoffen shopt, advies krijgt of gewoon zelf achter de naaimachine kruipt. En weet je, ik zag de twinkeling in Judith haar ogen, ik gok dat het nog slechts een kwestie van tijd is.

Dochter Isabel is trouwens verantwoordelijk voor de marketing en social media, want een stoffenwinkel stoffig? Ik dacht het niet!

Geschreven door

Marlies van der Kolk