Cadeaubon bestellen

Shop till you drop

Nooit meer een lege muur

Een plek waar kunst toegankelijk wordt: NOOK Gallery. Een plek die uitnodigt, waar je ongedwongen rond struint en boordevol inspiratie naar buiten stapt.

woensdag 26 augustus 2020

Heb je een lege plek aan de muur die nodig gevuld moet worden, maar vind je kunst kopen soms ook een beetje eng en ingewikkeld? Stap dan eens binnen bij galerie NOOK. In de bonte verzameling prenten die daar te vinden is, zit geheid iets dat bij je past. Ook voor een bijzonder (lokaal) cadeautje of kaartje kan je hier terecht. Lekker rond snuffelen en inspiratie op doen mag natuurlijk ook gewoon!

De galerie op de hoek van de Weimarstraat en de Suezkade nodigt met zijn handgeschilderde etalage al vanaf een afstandje uit om er even binnen te stappen. Na een hartelijk welkom op de deurmat stralen de kunstwerkjes je tegemoet en word je haast als vanzelf de hele winkel doorgetrokken in een ontdekkingstocht naar meer. Daar hou ik van!

De portretjes, vogels, kinderprenten, vouwwerkjes, kartonnen mensjes, aquarellen en inktafdrukken vertegenwoordigen 19 kunstenaars, waaronder ook Cristina en Cila, de twee enthousiaste dames die de galerie runnen. Je ziet ze dan ook vaak aan het werk aan de grote tafel in het midden van de galerie. Zo zijn de kartonnen poppetjes aan op de deuren veelal ge├»nspireerd op klanten “met een goeie kop”. Het zou dus zo maar kunnen dat je er zelf ineens ook tussen hangt. Ik ga binnenkort nog eens kijken of ik al een plekje bemachtigd heb ­čśë

In deze fijne, laagdrempelige galerie worden ook nog eens regelmatig leuke workshops gegeven en verhalenavonden georganiseerd, waarbij Cila en Cristina schrijvers uitnodigen verhalen te schrijven die geïnspireerd zijn op de kunst uit de galerie. Zo komen de werken pas echt tot leven. Check de Nook website voor actuele data en stap vooral eens binnen!

Geschreven door

Anouk van Schie