Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Old Pine

Heb jij 'm al gespot? De nieuwe shop van Barro & Zoë van Little Green Shop? Nee? Haast je dan snel naar onze nieuwste Haagse schat; Old Pine.

donderdag 30 juni 2022

Barro & Zoë, wie kent ze niet? De ondernemers achter Little Green Shop en sinds april ook van ons nieuwste Haagse schat; Old Pine. Het voormalig pand van Nook Gallery is hiermee gelukkig in de Haagse Schatten familie gebleven. Dit hoekpandje blijft namelijk wel echt een hele bijzondere plek. Een prachtige winkel met spulletjes waar je alleen maar blij van wordt. Tweedehands, vintage en heel veel handgemaakt. Wanneer stap jij er naar binnen?

Het startte ooit met een Insta-pagina

Zoë startte ooit met Old Pine als Instagram pagina. Dit omdat zij juist die producten wat extra aandacht wilde geven. Dus niet de planten en de potten, maar juist de interieur spulletjes, tweedehands kleding en handgemaakt servies. Van deze producten wordt Zoë (begrijpelijk) gewoon heel erg blij. Ze had nooit de intentie om een extra winkel te openen, maar na vele gesprekken en evaluaties begon het idee toch wel een beetje te kriebelen. En je snapt, als er dan zo’n pand vrijkomt, dan is de keuze natuurlijk héél snel gemaakt!

Wabi Sabi

Nee dit is iets anders dan Wasabi saus bij je sushi, dit is een Japanse filosofie. Op deze filosofie baseert Zoë haar winkeltje en dit zie je heel goed terug. Een Japanse bewoording voor simpelheid, imperfectie en vergankelijkheid. En wist je dat naam van de winkel is gebaseerd op het mooie liedje van Ben Howard, mede ook omdat de dennenboom de favoriete boom is van Barro & Zoë.

Heel veel mooie hoekjes

De winkel is opgebouwd uit allerlei verschillende hoekjes. Een hoekje voor de wildbloemen, een hoekje voor tweedehands kleding, een hoekje voor handgemaakt keramiek. Prachtige en unieke items, die je huis gezelliger maken en stuk voor stuk een eigen verhaal hebben. Kijk in het ‘handgemaakt’ hoekje vooral ook even naar de prachtige creaties van veelal Haagse makers.

Zoë hoopt met haar winkel mensen te inspireren met deze Wabi Sabi invulling van je huis. Een manier om je huis gezelliger en tegelijkertijd rustig te maken en het creëren van eigenheid in je eigen huiskamer. Wij weten zeker dat deze winkel inspireert, want in welk hoekje je ook kijkt, alles is prachtig en je neemt het liefste meteen mee naar huis! Wij waarschuwen dan ook alvast, hier ga je nooit met lege handen naar huis.

Geschreven door

Renee Dekkers