Cadeaubon bestellen

Happies en bakkies

Oliebollentijd

Het is weer tijd voor oliebollen! Dit jaar koop ik ze bij bakkerij Victor Driessen, de lekkerste en gezonde broodspecialist. Echte aanrader!

donderdag 27 december 2018

Terwijl we nog lekker aan het uitbuiken zijn van de kerstdagen, staat de volgende ronde alweer voor de deur. Oliebollentijd! Dit jaar koop ik ze bij Victor Driessen, mijn favoriete bakker in de Vogelwijk. Want als die bollen met net zoveel liefde gemaakt worden en net zo lekker zijn als het brood, dan weet ik zeker dat ze in de smaak vallen. We zijn dan ook dolblij met deze nieuwste Haagse schat. Maak kennis met Victor Driessen, de lekkerste en gezonde broodspecialist uit de Vogelwijk!

Zodra je de winkel aan het Mezenplein binnenstapt, word je overvallen door de grote hoeveelheid lekkernijen en kleurrijke (vooral roze!) schaaltjes vol koekjes, chocolade, croissantjes, cranberry- muesli- en speltbollen en nog veel meer lekkers… Je weet haast niet waar je moet kijken. En dan natuurlijk de broden. Wel meer dan 50 verschillende soorten, allemaal lactosevrij, zonder gekke e-nummers en zonder toegevoegde suikers en vetten. Alles in de avonduurtjes gebakken door niemand minder dan Victor Driessen himself. Want zodra het rond een uurtje of 8 ’s avonds is, duikt hij tot in de vroege uurtjes de bakkerij in om samen met zijn bakkers alles op tijd vers in de winkel te krijgen. Steeds weer bedenkt hij de meest lekkere en bijzondere combinaties om het brood zo perfect mogelijk te laten smaken.

Puur natuur

De beste producten worden uit binnen- en buitenland gehaald, om de hele broodmix zo puur mogelijk zelf samen te stellen. Rijstolie uit Thailand, eenkoorn uit Bulgarije, niets is te gek. Niet voor niets wordt hij inmiddels door intimi de ‘brood apotheker’ genoemd! We krijgen alles te zien en mogen van alles proeven tijdens onze rondleiding door de bakkerij. Wat overigens ook echt een super leuke plek is voor een kinderfeestje! De kas uit het Westland die ze zelf omgebouwd hebben tot plek om de broden optimaal te laten rijzen, de enorme deegmachines en we horen waarom iedereen in dit familiebedrijf toch zo vrolijk is. Dat komt door de vloer! De vloer? Ja, de roze vloer! Uit een experiment in een gevangenis in de jaren ’80 is gebleken dat een roze vloer een positief effect heeft op het humeur van de gevangenen. En aangezien het bakken in de nacht plaatsvindt, kunnen ze een vrolijk humeur goed gebruiken. Geinig toch!

15 duizend oliebollen

Maar goed, terug naar de oliebollen, want dat is tenslotte waar het allemaal mee begon! In de laatste 24 uur van dit jaar staan alle medewerkers van Victor Driessen voor je klaar om (wel 15 duizend!) oliebollen te bakken! Van gewone oliebollen, tot de spelt variant. En natuurlijk ontbreken ook de lekkerste appelbeignets niet. Het volledige assortiment bekijk je op hun website. Bestellen kan tot 29 december 12.00 uur. En betalen? Dat kan vanaf nu dus ook met je Haagse schatten cadeaubon!

Welkom Victor Driessen, we zijn reuze blij met jou als nieuwste Haagse schat!

Geschreven door

Barbara van Rest