Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Oranje boven in quarantaine tijd

Dit jaar vieren we Koningsdag een beetje anders dan anders. Check snel onze Koninklijke tips om alsnog dat ultieme oranje gevoel krijgen!

donderdag 23 april 2020

Hoe mijn Koningsdag er meestal uit ziet? Brak van een gezellige Koningsnach op de Denneweg, dying voor een oranje tompouce! Een kopje koffie bij de familie, een beetje rondstruinen door de leukste straatjes van de stad, slenterend over de rommelmarktjes. Dit jaar zit brak worden er sowieso niet in (zwangerschap!), maar thuis zitten had ik nou ook niet echt van te voren kunnen bedenken. Toch blijven we positief en maken we er gewoon het beste van! Dat is tenslotte de enige manier hoe we hier weer uit kunnen komen. Dus, hierbij jouw tips voor een feestelijk Oranje boven in quarantaine tijd.

Oranje Tompoucen van Bakkerij Victor Driessen
Ik weet waar ik mijn oranje tompoucen ga halen dit jaar! Jij ook? Schrik dan niet als je voor de deur staat bij Bakkerij Victor Driessen en je om 10:00 uur het Wilhelmus door de speakers hoort knallen! De winkel is zowel van binnen- als van buiten feestelijk in het oranje versierd, net als de meiden achter de toonbank. Naast al het lekkers en de Hollandse muziek, hebben ze de Vikkies nog. Vikkie #1 gaat op pad, Vikkie #2 staat voor de deur met allerlei lekkers! De kids krijgen koekdeeg mee voor thuis en wie het mooiste Koninklijke koekje maakt? Die krijgt een mand gevuld met lekkers voor de hele familie.

Borrelen met Bistro Jules
Speciaal voor Koningsdag haalt Café Bistro Jules haar borrel-to-go-kwaliteiten uit de kast. Ja, iedereen wordt creatiever door het virus, ik verzin nieuw woordcombinaties die niet eerder gebruikt zijn! Maar bij Jules haal jij dus je borrelpakket voor Koningsdag! Rode wijn, biertjes, toastjes, notenmix, een kaasje, huisgemaakte rilette van eend, mini saucijzenbroodjes met foie gras… het water loopt me in de mond! Bestellen kan via deze link en ophalen kan op zaterdag of maandag.

Cocktails via Café Loft
Dit jaar kun je toch nog gewoon aangeschoten worden en een feestje hebben. Café Loft zorgt voor de Mojito’s en Tequila Sunrises to go! Sla een berg in, zet je favoriete Koningsnummertjes op en maak er een feestje van in je achtertuin! Dat concept van rollend naar huis is nog nooit zo makkelijk geweest ?

Maak er allemaal een gezellige dag van, doe voorzichtig en blijf gezond! Volgend jaar staan we allemaal weer buiten te genieten van de zon en de heerlijke ongedwongen Koningsdagsfeer!

Geschreven door

Daisy Mostert