Cadeaubon bestellen

Happies en bakkies

Pakketjesdienst bij Ethica

Onze nieuwste Haagse schat Ethica vind je op een heerlijk plekje in Den Haag. Op het hoekje van de gezellige Dunne Bierkade is duurzaamheid de norm.

vrijdag 21 januari 2022

Oh yes, we hebben weer een heus pareltje mogen verwelkomen! Ethica is ons nieuwste Haagse schat en daar is genoeg over te vertellen. Restaurant Ethica bevindt zich op de Dunne Bierkade op een perfect hoekje, waar je ‘s zomers nog heel lang van het zonnetje kan genieten. En dan ook nog eens aan het water. Zie jij jezelf al zitten? We moeten helaas nog even wachten tot de zon weer goed doorbreekt en de deuren weer open gaan, maar gelukkig bieden ze genoeg anders leuks en lekkers om die tijd te overbruggen. Wat dacht je van ‘do it yourself’ pakketten, cadeaupakketten, borrelpakketten en nog veel meer! In deze eerste kennismaking lees je alles over de geweldige pakketjesdienst van Ethica. In deel 2, die binnenkort volgt, kom je alles te weten over het duurzame restaurant. Hopelijk kan je tegen die tijd ook gewoon weer een tafeltje reserveren, want geloof me: deze nieuwe schat wil je proeven! 

Lockdown oplossingen

Restaurant Ethica, geopend in mei 2019, kreeg na bijna een jaar gedraaid te hebben de eerste lockdown voor haar kiezen. En ook vorig en dit jaar kon het restaurant niet open zoals ze voor ogen hadden. Maar Robin en Joske (ook eigenaresse van Made Conceptstore) hebben alles behalve in de luie stoel gezeten. Zo zijn ze inmiddels een ervaren klus-duo geworden en zijn ze het restaurant helemaal aan het verbouwen. Een extra keuken in de kelder, een extra ruimte voor vergaderingen en nog veel meer om het restaurant straks helemaal perfect te hebben. Ik heb het alvast mogen bewonderen en ik kan jullie verklappen, dit wordt echt heel gaaf! Naast al het klussen, zijn ze druk bezig geweest met wat te doen in tijden van een lockdown. Maak kennis met de pakketjes dienst van Ethica, voor iedereen het ideale duurzame pakket!

Package deals

Een borrelpakket, zodat jij thuis in een handomdraai een heerlijke borrelplank op tafel zet inclusief een zelf gebrouwen biertje en een fles biologische wijn. Even genoeg geborreld, dan hebben ze nog een aantal fantastisch opties, waarvan ik denk dat jij die ook wel wil uitproberen. Het ‘doen pakket’ bijvoorbeeld, in dit pakket krijg je verschillende producten en recepten om zelf aan de slag te gaan. Niet alleen eet-gerelateerd, maar ook je eigen duurzame wasmiddel maken of zelfs eigen gemaakte deodorant! Kies je voor het ‘duurzaam pakket’, dan ontdek je hoe je jouw leven kan verduurzamen op een leuke en makkelijke manier. Zo ontdek je allerlei verschillende duurzame alternatieven en krijg je tips van deze duurzaamheidsmasters! Ook voor de mensen die nooit kunnen kiezen is er het ‘totaal pakket’. Een pakket waarmee geborreld kan worden, je je eigen producten kan maken en waar je ook nog eens duurzaam te werk gaat. Welk pakket kies jij?

Bij restaurant Ethica gaat het om duurzaamheid, waarbij het restaurant wordt ingezet als middel om de wereld te verduurzamen. Duurzaamheid komt overal terug, niet alleen in de pakketten maar overal in het restaurant. Zo bestaat het hele menu uit duurzame producten. Hoe dat kan? Dat lees je in het volgende deel van de kennismaking, dus houd onze website in de gaten. Tot die tijd, raad ik je aan een kijkje te nemen op de website van Ethica om zo’n origineel pakket te bestellen of neem een kijkje bij het mega lekkere take-away menu. Elke week een ander menu, met deze week een heerlijke erwtencurry vega of met ree. Oh ja, en vergeet vooral niet het dessert er bij te bestellen, want dat klinkt echt finger licking good!

Geschreven door

Renee Dekkers