Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Rout #2: Haagse schatten neemt je mee

Wist je dat je de leukste citytrip gewoon op de fiets kunt doen? Onze bloggers nemen je mee op citytrip door Den Haag!

dinsdag 7 augustus 2018

Nadat we jullie eerder al meenamen langs de favoriete plekjes van onze blogger Anouk, is het ditmaal de beurt aan Babet. Een fietsroute langs Babet’s favoriete plekken (en dat zijn er een boel!) van Den Haag. Joepie! Maar lieve mensen, wees er wel zuinig op want dit wordt een reeks met weergaloze fijne tips die ze stiekem liever helemaal niet verklapt! 

De route begint vanuit Den Haag HS en vervolgt zich via stad en park richting het Zuiderstrand. Daar word je toch nu al enthousiast van?!

Op nog geen 5 minuten fietsen vanaf het station aan de ‘Avenue Culinair’ vind je restaurant De Kade. Dat is sowieso een goed begin van je dagje Den Haag. Of ik er nu voor ontbijt, lunch of avondeten kom: alles van de kaart vind ik smaakvol. Je kunt er meerdere kleine happen bestellen wat in dit geval gunstig is, aangezien je alles simpelweg wilt proeven. Een knus, eenvoudig stadsterras aan het water in een relaxed stukje Den Haag.

Richting het centrum

Richting het centrum kom je bij het Spui nog een van mijn favorieten tegen: het Filmhuis Den Haag! Ik ga er graag naar de film, maar je kan er ook echt een lekker hapje eten. Ze hebben er een wisselende en altijd lekkere kaart en veranderen ook de inrichting van de ruimte regelmatig. Aanrader dus!

Via de Schoolstraat fiets ik langs de reisboekenwinkel Stanley & Livingstone. Als ik daar binnen ben wil ik sowieso gelijk op reis en vraag ik mezelf elke keer opnieuw af waarom ik überhaupt nog in Nederland woon. Ze hebben er écht alle reisboeken voor welke trip dan ook. Ga eens kijken voor wat vakantie voorpret!

Allerlekkerste steak tartaar

Fiets vervolgens langs de Grote Kerk door naar de Oude Molstraat. Voor een vrijdagmiddagborrel ben je dan in de leukste borrelstraat van Den Haag en gelijk klaar voor het weekend. Als het mooi weer is, staat iedereen er buiten te borrelen op straat! Ik kies dan graag voor een zitplekje bij Le Café in het raamkozijn met inimini tafeltjes waar naast een lekkere bestelde borrelplank eigenlijk niks meer op past. Kies voor de steak tartaar, hier heb ik echt de allerlekkerste ooit gegeten en drink er een Steenbrugge bij. Heeeeerlijk!

Via de Prinsestraat waar je nog even stopt en shopt voor leuke sieraden of cadeautjes bij Collectiv of gewoonweg kiest voor een levendige fietsroute kom je uit bij de Paleistuinen. Dé picknick hotspot voor iedereen, maar nooit te druk. Ik neem dan ongeveer mijn hele lichtgewicht campingset mee, maar als ik eenmaal zit… dan word ik stug van het op de grond zitten maar Oh, ik houd zo van picknicken! 😉

Ook neem ik je graag nog even mee naar een nieuwe favoriet op ‘t Noordeinde. Ik heb hem pas net ontdekt, maar bij The Bookstor is het echt heel knus genieten. Binnen met regen is het er super gezellig en je kunt er eventueel een potje schaken als je wilt. Op het voorterras in de zon of in de achtertuin van deze winkel heb ik laatst nog een heerlijke koffie gedronken. Ze verkopen er naast koffie en taart, ook allerlei (tweedehands kinder)boeken en leuke kaarten en tekeningen.

Ben je na deze tocht al toe aan een goede borrel? Bij Café de Bieb aan de Veenkade kun je zwaaien naar Hagenaars die met bootjes door de gracht heen varen. Ze hebben er al mijn lievelingsbiertjes op de kaart staan. Trek gekregen na de eerste dorstlesser? Voor borrelhappen is er voldoende keus, bijvoorbeeld de Belgische worstjes met truffelmayonaise. Truffel, altijd een succes! Of de Hollandse bitterbal. Een terras met veel zon de hele dag door en met een beetje geluk heb je er op zondag nog live muziek bij. Zo gezellig altijd!

Favoriete Zeeheldenkwartier

Vanuit de stad neem ik je mee naar het Zeeheldenkwartier, waar ik regelmatig doorheen fiets voor een boodschapje, een cadeau, een etentje of een bezoek aan vrienden of familie. Langs Edwin Pelser en Little green shop Bar en Zo, waar ik leuke cadeautjes of spullen shop die in mijn eigen huis ook heel leuk of leuker staan. Voor grote en kleine feestjes en voor iedereen met een goede smaak! Op straat vind je meer terrassen dan auto’s en er zitten teveel heerlijke eettenten: Vincenzo’s, een Italiaan met stijl en sinds kort ook restaurant Hummus, daar serveren ze enorm kleurrijk eten waar je echt je vingers bij aflikt!

De route brengt je nu echt steeds dichter bij het strand. Maar wie van groen en gaaf houdt, moet op weg naar de kust echt nog even een tussenstop maken in het Westbroekpark bij Greens. Net geopend en zo mooi! Je kan je geluk niet op. Prachtige plek, mooi restaurant, eten uit de moestuin en ’s morgens koffie in de ochtendzon. Dat wil ik elke dag wel! Stiekem hoop ik dan ook dat zij snel een Haagse schat worden…

En wie met dit mooie weer, na al dat happen of biertjes tappen wil afkoelen, fietst dus nog even door naar het Zuiderstrand. Eigenlijk is alles daar tot aan Kijkduin perfect voor een verfrissende duik. Mocht je, als het na een lange zomeravond eindelijk donker wordt, nog even heel relaxed willen chillen: verplaats jezelf dan naar het terras van Strandpaviljoen Zuid en ga voorlopig niet naar huis.

Natuurlijk zijn er nog tal van fantastische plekken in deze stad met zijn levendigheid, groene rust en plekken met gaaf uitzicht, maar je moet het toch echt zelf gaan ontdekken. Fietsen maar en heel veel plezier!

Geschreven door

Haagse Schatten