Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Route #1: Haagse schatten neemt je mee

Wist je dat je de leukste citytrip gewoon op de fiets kunt doen? Onze bloggers nemen je mee op citytrip door Den Haag!

dinsdag 17 juli 2018

De citytrip is booming en dat is niet zo gek. Voor honderd euro zit je binnen een paar uur aan een perfecte pizza in Rome, shop je je nieuwe outfit bij elkaar in Parijs of drink je een heerlijk Belgisch biertje in Brugge. Maar wist je dat je de leukste citytrip gewoon op de fiets kunt doen? Ga met ons mee op citytrip door Den Haag. Onze bloggers nemen je mee naar hun favo plekjes in hun eigengemaakte route. Zo hoef je je deze vakantie niet te vervelen!

Anouk bijt het spits af. Een rondje cultuur snuiven en spulletjes snuffelen! (het beste te doen van woensdag t/m zondag i.v.m. openingstijden).

Opstarten met een Haags bakkie

Als ik vroeger met mijn familie iets leuks ging doen, was onze eerste stop standaard het doen van een bakkie. Het was mijn vaders favoriete moment van de hele dag. Hoewel ik toen ongeduldig zat te wachten tot we eindelijk konden beginnen met onze activiteit, is het nu een traditie die ik graag in ere houd. Daarom beginnen we deze route bij Bloem (Korte Houtstraat). Het café doet me denken aan mijn oma’s huiskamer en de zelfgebakken taarten smaken net zo lekker als die van haar. Aanrader voor theeliefhebbers zoals ik: neem de theebloem. In een glazen theepot zal de gedroogde bloem langzaam openbloeien en geeft naast een prachtig beeld ook heel lekkere zachte thee.

Cultuur snuiven

We lopen over Het Plein, langs het standbeeld van Willem van Oranje naar het Mauritshuis. Dit prachtige Gouden Eeuwse gebouw is vier jaar geleden compleet gerestaureerd en staat er nu weer stralend bij. De collectie bestaat uit schilderijen uit de Gouden Eeuw van o.a. Rembrandt, Jan Steen en Vermeer. De app van het Mauritshuis neemt je mee langs hun pronkstukken, licht er bijzondere werken uit en geeft leuke backsite information. Ze hebben ook een route speciaal voor kinderen. En vergeet tijdens je bezoek niet ook even naar het gebouw en uit de ramen te kijken, want ook dat is een waar genot!

Ik kom altijd voldaan maar ook een beetje duffig uit een museum. Tijd om even bij te tanken met een heerlijke lunch dus. We gaan op weg naar Juni café in het Nutshuis. Het is een klein wandelingetje, maar dat geeft tijd om even omhoog te kijken naar de prachtige gebouwen die Den Haag rijk is. Loop langs de Hofvijver, over het Buitenhof, langs de Grote Kerk naar het Nutshuis. Als het lekker weer is, kan je meteen doorlopen naar de geweldige tuin, om in het zonnetje een verfrissende Matcha Ginger ice tea te drinken en te lunchen van de saladebar, waar o.a. soep, quiche en verschillende soorten salades voor je klaar staan.

Leukste boetiekjes van Den Haag

Als je helemaal bent bijgetankt, duiken we de kleine straatjes in het Hofkwartier van Den Haag in, waar de leukste boetiekjes, snuffelzaakjes en curiosia huizen onder de prachtige gevels te vinden zijn. Bekijk de creatieve etalages en ga af en toe vooral ook een winkeltje in. Mijn favorieten:

Hug the Tea: een matcha latte is dé oplossing tegen een kater of ziekerig gevoel en wordt hier met veel liefde voor je klaar gemaakt.

Lots of Goodies: do I need to say more?

Wiezewasjes: alternatieve sieradenzaak met zilveren oorbelletjes en ringen in alle maten, waardoor je zomaar met een ring om iedere vinger het pand weer zou kunnen verlaten.

t Bakkertje: ja, je hebt net geluncht en ja je zit best wel vol, maar voor de eierkoeken van deze bakkerij heb je echt nog wel een gaatje. Beste van Den Haag, daar durf ik om te wedden!

Episode: fijne tweedehands kleren in alle soorten en maten. Lekker duurzaam!

Emma: volle vitrines met vintage accessoires in alle kleuren van de regenboog.

Toen ik deze route maakte, besefte ik me ineens dat ik al mijn hele leven langs de Grote Kerk rij, maar hier nog nooit ben binnen geweest. Daar heb ik even verandering in gebracht. Het was er minder rijk versierd dan ik had verwacht, maar het houten plafond is er prachtig. En een half uur voor sluitingstijd mag je er gratis naar binnen.

Afsluiten met een voorstelling

Ik ben een onwijze musicalfan en de perfecte citytrip sluit ik dan ook graag af met een voorstelling. Laat er nou één van de mooiste musicals op dit moment in het Circustheater in Scheveningen draaien, namelijk The Lion King. Met de prachtige Afrikaanse muziek en geweldige kostuums en poppen is deze voorstelling zelfs na twintig jaar nog indrukwekkend en ontroerend.

Haal je kaartjes bij de kassa en eet daarna een hapje op De Pier, die sinds de verbouwing veel weg heeft van een permanente food truck markt, met uitzicht over zee. Of ga voor een heerlijke burger naar Le Cirque, het restaurant van het Circustheater. De pulled pork salade en de tonijnburger met wakame zijn mijn favoriet. En, je zit gegarandeerd op tijd in de zaal.

Geniet van de voorstelling, laat je verleiden en ontroeren. Zak lekker onderuit in de rood pluche stoelen. Dat heb je wel verdiend na deze volle dag!

Geschreven door

Anouk van Schie