Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

‘Schat in dat je dit wel leuk vindt’

Ook weleens jaloers op mensen met een hobby? Ik heb de perfect hobby voor je : rolschaatsen. Lekker rollen over de boulevard van Scheveningen.

vrijdag 30 juli 2021

Misschien herken je het gevoel wel. Dat soort van jaloerse gevoel op mensen die een echte hobby hebben. Mensen die zich helemaal kunnen verliezen in een sport of mensen die een hele avond kunnen tekenen of schilderen. Surfers die in alle vroegte met wetsuit op de fiets zitten, wat voor weer het ook is. Creatievelingen die zich de hele dag kunnen vermaken met naaien of haken of iets anders waar je handig voor moet zijn en geduld voor moet hebben. Ook ik betrap mijzelf wel eens op dat gevoel, aangezien ik ‘mijn hobby’ ook nog niet echt gevonden heb. In het kader van een nieuwe hobby vinden, heb ik iets heel leuks voor jullie! Het is hip, vintage, retro. Je kan het overal doen en het ziet er stoer én sierlijk uit. Voor dat laatste moet je trouwens wel even oefenen!

Ik heb het over rolschaatsen! Wie wil dat nou niet kunnen? In de jaren ’70 werd rolschaatsen echt populair in Nederland. Veel winkels verkochten rolschaatsen en er waren zelfs speciale rolschaatsbanen. Het is even weg geweest, maar het is weer helemaal terug en hip en happening! Wat niet zo gek is want rolschaatsen heeft alleen maar voordelen. Je kan het overal doen, start wel op een plek waar je niet al teveel verkeer hebt. Dat zorgt echt voor een betere eerste ervaring. Het is buiten, dus je pakt als je geluk hebt af en toe wat zon mee. Je kan het samen doen, wat het nog gezelliger maakt. Je bent lekker actief bezig, goed voor je lichaam maar ook om je hoofd gewoon lekker leeg te maken. En als je het eenmaal kan, zorgt het voor zo’n vrij gevoel!

Hoe kom je dan aan rolschaatsen? Daarvoor heb ik het ideale adresje gevonden; Rollaglow rolschaatsen op de Pier van Scheveningen. Vanuit een heerlijk retrocaravannetje verhuurt Cloe hier rolschaatsen. Vanaf woensdag t/m zondag kan je hier terecht. Je kan niet alleen rolschaatsen huren, maar ook een les boeken en je krijgt tips voor een leuke route. De rolschaatsen zien er echt fantastisch uit! Denk aan een luipaardprintje of lekker suikerspinroze! Wil je alvast een beetje in de sfeer komen van jouw nieuwe hobby, dan moet je echt even op de insta kijken van Rollaglow. Ik weet zeker dat je diezelfde middag al op de rolschaatsen staat!

Deze activiteit is daarnaast ook nog perfect te combineren met een pauze bij een van onze Haagse schatten. Kies voor een tussenstop bij Strandpaviljoen Aloha. Even de rolschaatsen uit, beentjes omhoog en een lekker drankje erbij. Rolschaatsen kost zeker in het begin de nodige energie en zweetdruppels, dus een goed excuus om bij Strandtent The Shore neer te ploffen voor een goede portie pancakes. Durf je van de boulevard van Scheveningen af en het verkeer in te rolschaatsen, dan kan je ook een stop maken bij de super gezellige Brasserie Up. Hier kan je heerlijk genieten van iets lekkers, even een welverdiende pauze nemen en lekker kijken naar alle voorbijkomende strandgangers.

Wij kijken nu al uit naar onze eerste rolschaatsdag deze zomer en naar jullie foto’s van jullie ervaringen op deze 4 wieltjes! Dus deel je foto met ons en laat weten of jij je nieuwe hobby gevonden hebt!

Geschreven door

Renee Dekkers