Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

‘Schat in dat je dit wel leuk vindt’

In deze nieuwe rubriek geven we je wekelijks leuke nieuwtjes, weetjes, geheimen of tips die je absoluut wil weten over Den Haag.

donderdag 6 mei 2021

Boodschappen doen. You hate it or you love it! Ik hou er van en zeker in deze tijden is boodschappen doen voor mij echt een uitje. Behoor jij tot de groep die de boodschappen liever laat bezorgen, dan heb ik de ideale tip voor jou. Vanaf nu ga je niet meer naar de dichtstbijzijnde supermarktketen, nee gooi het roer even helemaal om en kies voortaan voor de Firat! Het best bewaarde geheim van de Weimarstraat. 

Vers, verser verst

Sinds ik mij – net als vele anderen – wat meer heb verdiept  in het thuis koken en ik graag indruk maak met mijn nieuwe ‘Ottolenghi’ kookkunsten, is de Firat mijn favoriet! Alles waarvan je je nog nooit had gehoord op de ingrediëntenlijst, ligt hier in de schappen. Zodra je binnen stapt is het een kleurig geheel. Vers fruit, verse groenten, heel veel verse kruiden en de lekkerste kikkererwten die er zijn. Heerlijke verse kaasjes, de lekkerste olijven en zelfgemaakte spreads. Alle specerijen die je kan bedenken, gesorteerd op alfabet. Een pakje met 50 dadels voor 2 euro. Oftewel alles is er en alles is vers. Je ruikt het als je binnenkomt en je proeft het in je eten.

No plastic

Ook nog zoiets fijns. Al het groenten en fruit is niet in zo’n nutteloze plastic verpakking gestopt. Ook zijn er geen pakketjes appels gemaakt, maar kan je gewoon pakken en combineren wat je wil. De kruiden zijn per bosjes, maar ook zonder plastic verpakking, daarom ruikt het er zo heerlijk! Tip: neem je eigen groenten- en fruitzakjes mee, zodat je geen plastic zakjes hoeft te gebruiken of dat in je tas een plotselinge smoothie is ontstaan.

Klein geheimpje

Dit moet je niet aan te veel mensen door vertellen, maar de Firat heeft regelmatig hele mooie planten buiten staan, voor een hele mooie prijs. Denk aan grote cactussen, maar ook aan kamerplanten en leuke boompjes voor in de tuin of op het balkon. Deze winkel heeft eigenlijk echt alles. Ook het winkelpersoneel is altijd zo behulpzaam en vriendelijk, boodschappen doen is hier echt een feestje.

Dus pak je tassen bij elkaar, spring op de fiets en ik weet zeker dat je nooit meer je boodschappen wil laten bezorgen! Nog tijd over na je boodschappen-avontuur, wandel de rest van deze heerlijke straat af. Geniet van de kleine winkeltjes overal, van de chaotische sfeer die er altijd is en de gezelligheid op het Regentesseplein, zeker nu de terrassen weer open zijn! Wandel nog een stukje verder, naar het laatste stukje van de Weimar. Geniet van een heerlijk bakkie van Roast Factory, gezet door de topbarista’s van Fleurs. Stop even bij Kali Tengah voor lekkere koffie en thee voor thuis  en neem nog even een kijkje bij Sprinkel&Hop en bij Scandinavian Vintage & Nook Gallery. Met dit kleine maar fijne wandelingetje vanmiddag, ga jij super ontspannen het weekend in.

Het delen van jullie nieuwe supermarkt ervaringen mag altijd, dat vinden wij onwijs leuk! En de Firat ook 😉

Geschreven door

Renee Dekkers