Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

‘Schat in dat je dit wel leuk vindt’

In deze rubriek geven we je wekelijks leuke nieuwtjes, weetjes, geheimen of tips die je absoluut wil weten over Den Haag. Dit keer: de leukste overdekte terrassen!

vrijdag 21 mei 2021

Wat een goed nieuws hebben we deze week gekregen! Eindelijk kunnen we weer van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds 8 uur op het terras zitten. Hoewel het weer er misschien niet naar is dit weekend en je niet meteen aan een terrasje denkt, schat ik in dat je dit toch wel leuk vindt! Overigens lijkt regen in Den Haag geen rede om niet het terras op te gaan. Zo zat ik vorige week, net als héél wat anderen, gewoon buiten op het terras in de regen met een paraplu om onder te schuilen. Ik roep de Haagse burger nu al uit tot meest fanatieke terrasganger! Toch zijn er ook een aantal terrassen, waar je heerlijk droog kan zitten, zonder je eigen paraplu nodig te hebben. Zo kan je dit lange pinksterweekend elke maaltijd ergens anders nuttigen, zonder ook maar 1 spatje regen! Wij tippen je deze week daarom de drie fijnste overdekte terrassen,  voor ieder moment van de dag.

Ontbijten in de tent van The Shore

Ook de eigenaren van The Shore weten natuurlijk hoe de Nederlandse lente en zomer kan zijn. Als oplossing hebben zij een hele grote tent opgezet, zodat iedereen lekker kan opwarmen na een goede surfsessie of een stevige strandwandeling. Start je dag hier met een goede bak filterkoffie of een biologisch theetje en bestel een portie pancakes. Wat minder grote trek? Dan kan ik ook echt de brownie adviseren of de vegan peanutbutterbar van Nix. Zo lekker allemaal! Ervaar de rust van het strand zo ‘s ochtends vroeg, de surfers die niet kunnen wachten tot ze de zee in kunnen, het geluid van de wind en de zee en een ontspannen muziekje op de achtergrond. Zen het weekend in!

Lunchen onder de kap bij BijClarence

BijClarence is back in town! Geniet hier van de lekkerste verse broodjes, de goede koffie en de overheerlijke stukken taart en cake die ze elke dag vers voor jou hebben gemaakt. En er zijn nog veel meer redenen om hier lekker op het terras te gaan zitten. Zo hebben ze heel wat tijdschriften en kranten liggen, altijd fijn om die even door te bladeren, wanneer je jezelf trakteert op een lunch buiten de deur. Overdekt onder de luifel zitten en dan ook nog eens aan de Piet Heinstraat, dat betekent gewoon zitten en kijken naar alles en iedereen die voorbij komen. Er gebeurt daar altijd genoeg! Liever niet afgeleid worden, ga dan voor een rustig plekje in de overdekte groene (achter)tuin!

Borrelen en aansluitend dineren op het verwarmde terras van Jules

Omdat de terrasavond toch al wel om 8 uur ten einde komt, is dat een extra goede reden om de borrel zo vroeg mogelijk te starten! Denk aan een uurtje of 15.00/16.00 op het gezelligste terras van bistro Jules. Overdekt, verwarmd en dus perfect voor dit Nederlandse pinksterweekend. Ook hier hoef je absoluut niet bang te zijn voor eventuele verveling, want dit terras heeft ook weer een goed uitzicht op zo’n typisch gezellig Haags straatje. Begin met een uitgebreide borrel en laat die subtiel overlopen in een Frans diner! Kaasjes, oesters, wijntje, santé!

Geniet van dit spatvrije pinksterweekend en tag ons vooral in jullie foto’s op 1 van jouw favoriete overdekte terras!

Geschreven door

Renee Dekkers