Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

‘Schat in dat je dit wel leuk vindt’

Wekelijks delen we leuke nieuwtjes, weetjes, geheimen of tips over Den Haag. Dit keer: de beeldententoonstelling op het Lange Voorhout.

vrijdag 28 mei 2021

Tentoonstellingen en andere culturele uitstapjes waren dit jaar helaas niet zo vanzelfsprekend. Jammer, want het kijken naar kunst is niet alleen super leuk, het is ook nog eens heel goed voor onze hersenen. Het houdt onze hersenen in beweging en het laat ons verwonderen, zoals kinderen dat kunnen. Wist je zelfs dat het staren naar grote kunstwerken hetzelfde effect op jouw brein kan hebben als wanneer je verliefd bent! Zin om die kriebels te voelen? Dan hebben we goed nieuws voor je, want deze grote kunstwerken zijn er nu in Den Haag. Op het Lange Voorhout is een prachtige beeldententoonstelling te vinden vol enorm grote kunstwerken. Dus kom maar op met die vlinders in de buik!

Voorhout Monumentaal 2021

Pulchri studio, een echt begrip in Den Haag, is in 2021 precies 120 jaar gevestigd aan het Lange Voorhout. Deze zomermaanden hebben zij de organisatie op zich genomen om van het Lange Voorhout een podium te maken voor de hedendaagse beeldhouwkunst. Hopelijk wordt het zelfs wel een nieuwe Haagse traditie. De tentoonstelling – onder de noemer Voorhout Monumentaal 2021 – is dag en nacht geopend, je kan dus meerdere keren de kunst bekijken en elke keer met een ander daglicht of misschien wel een keertje in het donker. Het is helemaal gratis en volledig coronaproof! Op deze manier is het super laagdrempelig en krijgt iedereen de kans om deze kunst te bekijken en dat verliefde gevoel op te wekken in de hersenen.

Perfect voorjaarsuitje

Nu de bomen groener zijn dan ooit is het echt de perfecte tijd om te gaan. Dit weekend wordt het prachtig weer, de zon schijnt dan mooi op de kunstwerken. Komt er toch een onverwachte regenbui, dan ben je onder die imposante bomen helemaal veilig. Daar komt echt geen regen doorheen. Voor kunst moet je echt de tijd nemen en vooral niet de kunstwerken bekijken als je hongerig bent. Bereid je uitstapje dus goed voor en maak een stop bij Lola Bikes and Coffee voor koffie en goede plak cake of neem eerst even tijd om lekker te lunchen bij SamSam. Hug the Tea heeft ook een fijn terrasje midden in de Papestraat en natuurlijk kan alles ook nog steeds to go. Neem het bijvoorbeeld mee naar de bankjes aan de Hofvijver en geniet eerst van een goede picknick om vervolgens met een volle maag over het Lange Voorhout te slenteren met je brein in de kunstmodus. Alleen dan, echt alleen dan gaan die vlinders in de buik toeslaan.

Geschreven door

Renee Dekkers