Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

‘Schat in dat je dit wel leuk vindt’

Wekelijks delen we leuke nieuwtjes, weetjes, geheimen of tips over Den Haag. Dit keer: de grootste strand clean-up bij The Shore.

donderdag 3 juni 2021

Ploggen en planderen. Waarschijnlijk geheel nieuwe begrippen voor je, maar na dit weekend weet je hier alles van. Ploggen en planderen is joggen en wandelen, maar dan met een vuilniszak in de hand. Het doel: zoveel mogelijk plastic, vuilnis en alles wat niet in de natuur thuishoort opruimen, zodat het weer helemaal schoon is! Aanstaande zondag vindt de grootste Beach Clean-up plaats van België en Nederland. Van Cadzand tot Zandvoort worden alle krachten samen gebundeld om het strand weer helemaal plasticvrij te maken. Op naar The Shore dus dit weekend om eens even lekker te gaan ploggen!  

The Shore is dé uitgelezen plek waar dit mooie project van start gaat. Met verschillende prijzen op het gebied van duurzaamheid en met ook dit jaar weer een Green Key certificaat op zak, is er geen betere plek voor de start van dit mooie evenement te vinden. Doel van deze reusachtige Beach Clean-up is aandacht vragen voor het probleem van plastic in de oceanen. Een probleem wat helaas nog steeds groeiende is. Sven Fransen, organisator van het evenement: “Het is spijtig dat we na al die jaren nog altijd een strand opruimactie moeten organiseren, maar door een strandwandeling met een schoonmaak te combineren, kunnen we op een aangename manier mensen op het probleem wijzen.”

Aan de slag

De grote schoonmaak vindt zondag 6 juni plaats van 13.00 – 15.00 uur. Zorg dat je op tijd bent bent, want je kan meteen een spektakel verwachten. Kevin Langeree, de voormalig wereldkampioen freestyle kitesurfen, zorgt namelijk voor een indrukwekkende openingsact. Een combinatie van een surfboard, vuilniszakken, ploggen en spectaculaire stunts. Dit wil je natuurlijk absoluut niet missen!

Heb je even een pauze nodig van al het ploggen en planderen, ga dan lekker zitten aan 1 van de picknicktafels bij The Shore. Geniet van de verschillende biologische limonades of de appelsap die is gemaakt van de klokhuizen van een appel, in het kader van ‘weggooien is zonde’.

Je nieuwe hobby: ploggen en planderen

Ben je nou helemaal enthousiast geworden, dan kan je 12 juni ook alvast in je agenda zetten. Dan vindt weer een grote strand opruimdag plaats. Is ploggen na zondag jouw nieuwe hobby geworden, dan hoef je natuurlijk niet te wachten tot 12 juni. Download snel de gratis app ‘WePlog’. Daarin staat precies aangegeven welke straten en stranden een goede schoonmaakbeurt nodig hebben. Zo help jij dit seizoen aan nog schonere stranden en dus ook minder plastic in de oceaan! Mother Earth is blij met jou en The Shore ook.

Tenslotte nog even om indruk te maken met jouw woordenschat, wanneer je weer eens bij je (schoon)ouders aan de keukentafel zit. Ploggen is een samenvoeging van 2 woorden: Plocka en joggen. Plocka betekent ‘oprapen’ in het Zweeds, het land waar deze trend is ontstaan. Daarna is planderen bedacht, voor alle opruimende wandelaars. 😉

Geschreven door

Renee Dekkers