Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

‘Schat in dat je dit wel leuk vindt’

Net als je denkt dat je alle wandelroutes in Den Haag wel kent, komt Beeld en Geluid met een heuse 'mediastadswandeling' door het centrum.

vrijdag 11 juni 2021

Wandelen, de populairste activiteit van het afgelopen jaar! We kunnen ons voorstellen dat je na anderhalf jaar alle routes in je eigen omgeving wel hebt gehad en hard toe bent aan een nieuwe wandelroute. Daarom hebben we voor jou deze gouden tip: De Mediastadswandeling van Beeld en Geluid. Wandelen en tegelijkertijd historische weetjes opdoen over onze mooie stad achter de duinen. Ook dit weekend kan je weer rekenen op een stralend zonnetje, de perfecte omstandigheden dus voor een fijne stadswandeling! 

Belangrijke mediamomenten in de Haagse historie

De route van deze wandeling neemt je mee naar 13 bekende plekken in Den Haag waar vroeger belangrijke gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Deze gebeurtenissen zijn ooit vastgelegd door het Polygoonjournaal. Watte? Polygoonjournaal? Even een klein lesje geschiedenis; Het Polygoonjournaal was vroeger een belangrijke nieuwsbron, omdat nog niet iedereen een televisie had thuis. Het journaal werd daarom uitgezonden in bioscopen. Zo was iedereen toch op de hoogte van het belangrijkste nieuws. Best gezellig toch, met al je vrienden elke avond in de bioscoop voor het 8 uur journaal?!

Schatten op de route

De route loopt in een rondje door het centrum van Den Haag. Het duurt ongeveer anderhalf uur, dit kan je natuurlijk altijd  uitbreiden door een pauze te nemen bij één van je favoriete Haagse schatten. De start is bij Paleis Noordeinde, meteen een goed excuus om even rond te snuffelen bij Made Conceptstore of om je wandeling te starten met een goed kopje koffie op het knusse terras van Lola Bikes & Coffee. Je eindigt de wandeling hier ook weer, dus kan je mooi weer energie opdoen met een goede sandwich van SamSam of je loopt even door naar het Hofkwartier voor een heerlijke borrel of diner bij Pastis.

Hoe werkt het verder?

De plattegrond van de wandeling kan je uitprinten, maar je kan deze ook digitaal downloaden via je telefoon. Daarnaast heb je de telefoon ook nodig om de QR-codes te scannen, deze code leiden je naar de juiste pagina, waar je het bijbehorende beeldmateriaal kan bekijken. Zo tof! Even terug in de tijd met deze super interessante nieuwtjes! Weet jij bijvoorbeeld waar de eerste roltrap van Nederland was?

Op deze website kan je alle informatie vinden, zoals de plattegrond en de QR-codes. Heel veel plezier met deze unieke wandeling door Den Haag!

Geschreven door

Renee Dekkers