Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

‘Schat in dat je dit wel leuk vindt’

Kruip dit weekend achter een scherm met onze Haagse kijktips. Een flinke dosis sport én een zomerse kijktip: de buitenbioscoop van Dakota.

donderdag 22 juli 2021

Het is zomervakantie, het zonnetje schijnt, er heerst een heerlijk vakantiesfeertje en de Olympische Spelen gaan dit weekend van start. Daarom krijg je deze week niet 1 tip, maar 3 kijktips. Zoveel leuke dingen te zien, die wij natuurlijk met liefde met jullie willen delen. Heerlijk om je af en toe even terug te trekken achter een scherm. Niet alleen achter een TV-scherm voor een goede dosis sport, ook hebben we een speciale zomerse kijktip voor je een petto: de buitenbioscoop van Dakota. Dus ga er even goed voor zitten, kies welke kijktip het beste bij jou past en maak er een heerlijk ontspannen weekend van. 

Kijktip #1. Kom in de sferen van de Olympische Spelen

Eindelijk gaat het beginnen, het mooiste en grootste sportevenement wat er is! De Olympische Spelen in Tokio. We hebben een jaar langer moeten wachten, maar vanmiddag om 13 uur gaat het officieel van start met de langverwachte openingsceremonie. Altijd een spektakel om naar te kijken, dus ga hier maar even goed voor zitten. Ook weer een goed excuus om een lekker hapje en drankje in huis te halen. Daarnaast komen er dit weekend meteen een hoop Nederlandse sporters in actie. Onder andere de mannen en vrouwen bij het hockey, de Oranjeleeuwinnen bij het voetbal, mannen en vrouwen bij beachvolleybal en ook de eerste zwemmers gaan we in actie zien! Je moet wel een beetje een vroege vogel zijn, want veel wedstrijden zijn vanwege het tijdverschil lekker vroeg in de ochtend. Dus maak het jezelf comfortabel in je oranje pyjama, een opkomend zonnetje en een ontbijtje in oranje thema.

Kijktip #2. Ga zelf naar het olympisch dorp in Scheveningen

Het strand van Scheveningen is de komende 2 weken omgedoopt tot het Olympic Festival. Het Olympisch dorp, maar dan hier op ons eigen strand! Wil je echt goed de sfeer proeven en ervaren van de Olympische Spelen, dan moet je hier naartoe! Hier kan je de sporters in actie zien op grote schermen, je kan zelf sporten en de sporters die uit Tokio komen, worden hier gehuldigd. Voor jong en oud is hier genoeg te doen. Dus zorg voor een kaartje en ga hier alleen, met vrienden of met het gezin een dagje genieten van de olympische sfeer. Net alsof je zelf even in Tokio bent geweest!

Kijktip #3. De leukste Buitenbios bij Dakota

Zaterdag en zondag wil je naar Theater Dakota voor de ‘ook van jou’-buitenbioscoop. Twee dagen lang zie je de beste films op een groot scherm in de buitenlucht op het plein van Dakota. Per dag worden er 4 films gedraaid. ‘s Middags begint het programma met een kinderfilm met aansluitend kidsclub, waar je lekker kunt knutselen. Dus ook weer een leuk uitje voor het hele gezin! De vrijdag wordt afgesloten met de Cineville film ‘Mid 90’s’.

Zaterdagavond begint de bioscoopavond met ‘Mijn wijk is rijk: Moerwijk door de ogen van haar bewoners’ een buurtfilm over een interessant stukje Den Haag. De buitenbios sluit zaterdag af met ‘Rocketman’, de film over het leven van de bekende zanger en entertainer Elton John. Uit eigen ervaring, kan ik zeggen dat die wel een buitenbios waard is! Alle informatie over de tijdstippen en het programma vind je hier. De buitenbioscoop is gratis, maar wel van te voren even reserveren zodat je verzekerd bent van een plekje. Op het plein zelf kan je drankjes en hapjes halen of je kan een heerlijke maaltijd reserveren bij Café ZUID 57. Overal is aan gedacht!

Geschreven door

Renee Dekkers