Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Schatten voor het oprapen

Yeahhh, de Weimarstraat heeft er weer een pareltje bij! Sprinkel + Hop, een echte aanrader voor iedereen die dol is op mooie vintage spullen.

dinsdag 19 september 2017

Yeahhh, de Weimarstraat heeft er weer een pareltje bij! En daar zijn wij natuurlijk reuze blij mee. Want zo wordt het fijne Regentessekwartier alleen maar leuker en leuker! Sprinkel + Hop, een echte aanrader voor iedereen die dol is op mooie vintage spullen. Joke is de trotse en enthousiaste eigenaresse van dit fijne plekje. Zij vindt het een uitdaging om haar winkel perfect te stylen en jou te inspireren met spulletjes die een ander heeft weggedaan. Lees alles over Sprinkel + Hop in onze nieuwste blog.

Dingen doen waar je echt blij van wordt, later geen spijt hebben en je leven in eigen hand nemen. Die drie ingrediënten zorgden voor het ontstaan van Sprinkel + Hop. Haar eigen winkel runnen, Joke gaat er voor de volle 100% voor. En dat zie je niet alleen terug in de winkel. Ze verhuisde namelijk met haar hele hebben en houden naar het winkelpand in de Weimarstraat om de kosten te drukken. Nu woont ze in het verlengstuk van haar winkelpand, een soort van zeecontainer zonder ramen die in de tuin is geplaatst als voormalig kledingopslag van de vorige eigenaar. Als dat geen echte passie is..!

Maar goed, terug naar al dat leuks dat er in Joke haar winkel te vinden is. Je scoort er de mooiste spullen van vroeger. Veel zachte kleuren, keramieken vaasjes, de schattigste schilderijtjes, maar ook die stoere leren poef, een teakhouten tafel en die ene rotan stoel waar je al weken naar op zoek was. Een echte snoepwinkel voor iedereen die zijn huis graag stylet met spullen uit de jaren  ’50,’60 en ’70. Het is heerlijk om er een beetje rond te struinen terwijl de platenspeler zachtjes speelt op de achtegrond. En ook al kwam je alleen maar om even te kijken, wij schatten de kans hoog in dat je er niet met lege handen vertrekt. Voor Joke is het namelijk een ware sport om haar winkel wekelijks te vernieuwen met de mooiste items die ze weet te bemachtigen door het hele land. Haar busje, die meestal start, brengt haar van kringloopwinkel naar kringloopwinkel en alleen de echte schatten neemt ze mee terug naar Den Haag.

Niet voor niets is Sprinkel + Hop dan ook officieel een Haagse schat!

Geschreven door

Barbara van Rest