Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Summer drinks!

Met deze zomerse temperaturen is hydrateren belangrijk. Blogger Lotte geeft je daarom de beste tips voor verkoelende drankjes op zomerse dagen!

dinsdag 2 augustus 2022

Wanneer het warm is, is het heel belangrijk om goed te hydrateren. Ik hoor het mijn moeder nog zeggen als ik vertrok op zomervakantie: “wel goed drinken he!” en eigenlijk doet ze dit nog steeds. Dus daarom vandaag, als eerbetoon aan alle overbezorgde moeders, zorg ik ervoor dat je deze zomer genoeg te drinken hebt.

Bakkie pleur bij Fleur

Voor een lekker bakkie pleur, moet je zijn bij Fleur(‘s). De gezelligste woonkamer van Den Haag, gelegen in de Weimarstraat, zet de lekkerste kopjes koffie. Binnen is het gezellig ingericht, je kunt hier terecht als je ‘thuis’ wilt werken aan de bar bij het raam, ook kun je lekker aan een tafeltje zitten, en wanneer je ECHT toe was aan een kopje koffie kun je ook lekker onderuitgezakt op de bank. Als het zonnetje schijnt is er een terras aan de Weimarstraat, je hebt dan goed overzicht over alles wat er gebeurt in de straat, je kunt alvast bedenken of je zo nog even een winkeltje in gaat, of je geniet van de voorbij rijdende bakfietsparade. Meer zin in iets koels? Ze maken er de lekkerste homemade lemonades.

Verkoeling bij Capriole

Wanneer het een warme dag is, is er wat mij betreft niets leuker dan bootjes kijken. En als je dat ergens goed kunt is het bij Capriole Café. Gelegen aan het water van de Laak zit deze verborgen parel waar je, op het terras, in de zon, heerlijk kunt genieten van alles wat er voorbij komt. En van je drankje natuurlijk, want daar had ik het eigenlijk over. Capriole brandt hun eigen koffiebonen waar ze heerlijke koffie mee maken, en als de wijn in de klok zit (het is tenslotte altijd op de wereld wel ergens 5 uur) maken ze hier ook koffie cocktails. Wat? Koffie cocktails? Jaja, 2 van mijn favoriete dingen in 1 glas. Mocht dit nou een beetje te veel zijn van het goede hebben ze hier ook gewoon hele lekkere biertjes.

Dorstlessers bij Suiderstrand

Ik ben geen strandganger, maar al mijn Haagse Schat-collega’s zijn het erover eens dat het strand DE reden is om in Den Haag te willen wonen. Maar wanneer de mussen echt van het dak vallen, laat ook ik me weleens overhalen om af te koelen op het strand. Dit zijn de momenten dat hydrateren pas ECHT belangrijk gaat worden. Waar ik het strand zelf niet zo’n heel groot feest vind (veel te veel zand en geen schaduw), vind ik het bij een strandtent een stuk beter uit te houden. En dan kies ik natuurlijk wel meteen een hele fijne uit. Bij het Suiderstrand, net voorbij Kijkduin, waan je je zonder enige moeite in een tropisch oord. Deze strandtent ligt op een wat rustiger stukje strand, waardoor je er niet over de hoofden kan lopen, en je echt het gevoel hebt buiten te zijn. Lekker, als het grootste deel van je leven zich in de stad afspeelt al helemaal. En oh, ja de lekkerste rosé, ijskoude biertjes en met liefde gemaakte gin-tonics maken het goed toeven hier op een zomerse dag.

Sangria is altijd een goed idee

Toe aan een borrel, maar zin in eens wat anders dan je gebruikelijke biertje/wijntje? Ga dan naar Little Miss Sangria, in de Reinkenstraat. Je kunt hier kiezen uit allerlei verschillende soorten huisgemaakte sangria’s. Als je er meerdere wilt uitproberen kun je deze per glas bestellen. Heb je je favoriet al op het oog? Ze gaan ook per fles. Van de classic sangria tot een interessante combinatie zoals rosé met watermeloen, of wit met passievrucht en vanille. En deze verkoelende drankjes kunnen heel goed samen met de overheerlijke pintxos en borrelhapjes. Voor de grote honger zijn er ook dinergerechten. Als je net als ik slecht kunt kiezen zit je hier goed. De porties van het diner zijn ter grote van een tussengerecht, waardoor je de tafel gezellig vol kunt laten zetten.

Geschreven door

Lotte