Cadeaubon bestellen

Happies en bakkies

Theeleuten 2.0

Men neme twee enthousiaste zussen, een tof pandje in één van de verborgen straatjes van Den Haag en één gezamenlijk passie: thee!

dinsdag 11 april 2017

Men neme twee enthousiaste zussen, een tof pandje in één van de meest bruisende straatjes van Den Haag en één gezamenlijk passie: thee. Wat je dan krijgt? Hug the Tea: een fijne theewinkel midden in het Haagse Hofkwartier.

Ik maakte onlangs kennis met Claire en Lisa. Onaangekondigd bracht ik een bezoekje tijdens een toertje langs (potentiële) schatten in het centrum. Hug the Tea was zo’n potentiële schat die al tijden op onze, overigens steeds langer wordende, lijst stond. Een frisse, lichte winkel, waar Claire druk bezig was om alles weer wat te veranderen. Of het even uitkwam was mijn vraag. Een half uur later viel de eerste stilte. Claire vertelde honderduit over de start van hun winkel, de samenwerking tussen de zussen, hun gezamenlijke interesse in thee die alleen maar vergrootte door het afstruinen van verschillende beurzen. Dat Claire vroeger haar bijbaantje had in de schoenenwinkel die er tot hun overname zat, maakt het ‘meisjesboek’ compleet. Ondertussen werd grote zus Lisa even geappt. Druk bezig met de administratie kwam ook zij even kennis maken.

Mijn eerste Match ervaring

Had ik eigenlijk al gezegd dat ik ondertussen mijn eerste Matcha ervaring onderging? Knalgroen poeder, een zeefje, een speciaal bamboe kloppertje (dat ongetwijfeld anders heet) en een dosis liefde zorgden voor een verfrissend bakkie, met schuimlaag, thee. En ik besef me dat het woord ‘bakkie’ wellicht wat misplaatst is. De thee wordt namelijk geserveerd in mooi Japans servies. Dat eveneens uitgestald staat in de kleine, maar rustig ogende winkel. Dat Japanse servies is overigens niet willekeurig gekozen. Alle thee in de winkel is afkomstig vanuit de theeplantages in Japan, gekeurd door Japanse theemeesters en uiteindelijk verpakt in de mooie Hug the Tea verpakkingen. Ook superleuk als cadeautje!

Japanse theespecialist

Hug the Tea. Een eigen thee merk, een eigen winkel, een eigen webshop. En ook officieel een Haagse schat! En wist je eigenlijk al dat ze ook regelmatig bijzondere evenementjes organiseren? Zo vinden er bijvoorbeeld Tea Tastings plaats in de winkel. Een avond met vijf rondes Japanse verse thee, hartige en zoete hapjes én de beginnerscursus ‘hoe maak je Matcha thee’. Ik meld me heel binnenkort zeker aan!

Geschreven door

Marlies van der Kolk