Cadeaubon bestellen

Happies en bakkies

Thumbs up voor UP!

Zelden waren we zo onder de indruk van een nieuwe Haagse schat. Maak in deze blog kennis met het unieke concept van het Scheveningse UP.

dinsdag 19 januari 2021

Ken je dat? Dat je zo enthousiast bent na een ontmoeting dat je haast niet weet waar te beginnen? Ok. Bij het begin blijkt meestal een goede zet. Komttie. Kort geleden werd ik gebeld door Willem, eigenaar van UP (in het Scheveningse pandje waar vroeger ZO Zoet & Zout zat). Op zijn vraag waarom hij nog geen Haagse schat was, had ik niet direct een antwoord. Na 2 minuten aan de telefoon was ik namelijk al vrijwel overtuigd. Een live kennismaking volgde vorige week. En Bar en ik waren het er direct unaniem over eens: welkom UP! 

UP is namelijk niet zomaar een lunchroom die aanvoelt als een gezellige Scheveningse huiskamer, nee UP is veel meer dan dat. Het is een toekomstperspectief voor mensen die dat lang niet gekend hebben. Die sterk twijfelden of er überhaupt nog een toekomst was. Voor wie een leuke baan oneindig ver weg leek, iets waarvan ze niet eens durfden dromen. Eigenaar Willem geeft in zijn onderneming ex-verslaafden een nieuwe kans. Hij neemt ze aan de hand, biedt ze een opleiding, coacht ze en zorgt uiteindelijk zelfs voor een diploma op zak. En dat allemaal bij UP. Hoe tof is dat?

De kracht van UP

En Willem kan dat als geen ander. Met zelf een verslavingsverleden verplaatst hij zich eenvoudig in zijn personeel. Zijn werknemers komen veelal direct na een afkickproces bij hem in de keuken of bediening terecht. Hij geeft ze het ritme, het perspectief en het houvast dat dan zo hard nodig is. Bovenal zorgt ‘ie er voor dat z’n werknemers zich weer nuttig en gewaardeerd voelen. Hij laat ze zien en voelen dat er nog een toekomst voor hen ligt. Dat ze veel meer zijn dan hun lastige verleden. En dat hen dat sterker maakt, daar profiteer jij van mee. Want nergens word je zo goed, professioneel en vriendelijk geholpen als bij UP.

Lekker lunchen

Zelden was ik zo onder de indruk na het oprechte en eerlijke verhaal van een Haagse schat. Ik vergeet daardoor haast nog te vermelden dat UP naast het enorm mooie verhaal ook de lekkerste (lunch)gerechten op tafel zet. Van sandwiches tot wraps en van burgers tot de lekkerste belegde broodjes. Voorlopig natuurlijk alleen ‘to go’ maar beloof alsjeblieft dat je hier langsgaat als het weer mag.

Welkom aan boord Willem en team, we kijken mega uit naar deze samenwerking en kunnen niet wachten om andere Haagse schatten aan jou te koppelen!

Geschreven door

Marlies van der Kolk