Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Tips voor de voorjaarsvakantie

Yes, het is weer voorjaarsvakantie! Speciaal voor onze jonge Haagse schatten hebben wij een paar leuke tips op een rijtje gezet.

maandag 28 februari 2022

Het is gewoon alweer bijna voorjaarsvakantie! Terwijl ik dit schrijf, schijnt het zonnetje naar binnen en zit ik letterlijk te stuiteren om weer naar buiten te kunnen gaan. Hopelijk is het tijdens de voorjaarsvakantie, ook lekker voorjaarsweer, zodat jullie er (met de kids) op uit kunnen trekken. Ik deel in ieder geval alvast de voorjaarsvakantie tips, van onze Haagse schatten!

#1 Krokuskabaal bij Theater Dakota

Speciaal voor de kleine Haagse schatjes heeft Theater Dakota een festival georganiseerd, genaamd Krokuskabaal. Je kunt er workshops volgen, films bekijken en voorstellingen bijwonen. Vooral voor de kids van 2-12 jaar is dit een extra feestelijk festival!

#2 Boulderen doe je samen

Samen sporten in de vakantie, hoe leuk is dat? Zeker als het misschien wel een sport is, die jullie nog nooit hebben gedaan! Een sport waar teamwork het sleutelwoord is, wat je zowel binnen als buiten kan doen en waar je na afloop een heerlijke smoothie kan drinken! Ga samen boulderen deze vakantie. Je kan terecht bij Walhalla, de gezelligste boulderhal van Nederland. Schijnt het zonnetje? Ga dan naar de Campus voor een lekkere klimsessie buiten!

#3 Maakweek ‘Film’ bij Het Filmhuis

Ken je dat, dat als je naar een film kijkt, dat je dan eigenlijk zelf een scène zou willen maken of bedenken? Deze vakantie kan het! Theater Rabarber en Het Filmhuis bieden een drie daagse workshop aan voor kinderen tussen 10-12 jaar, waarbij jij met leeftijdsgenoten alles komt te weten over het maken van een film.

Je leert onder andere hoe filmtaal werkt, hoe je met beelden een verhaal kunt vertellen. Maar ook wat de klassieke ingrediënten zijn voor een filmscript en waarom camera-acteren anders is dan spelen in een theater.  Je wordt begeleid door een echte filmmaker en theaterdocent/actrice. Als klap op de vuurpijl worden de door jullie gemaakte scènes in een echte filmzaal bekeken, met ouders als publiek! Hoe tof! Geef je snel op via de website van het Filmhuis.

#4. Samen aan de knutsel

Helaas zit de Kidsclub bij de Naaierij al helemaal vol, maar zelf kunnen jullie natuurlijk ook aan de slag! Fiets naar van Domburg Textiel, haal daar de mooiste stofjes, wol en kies een patroon. Zo kan je thuis lekker samen aan de slag. Meer ‘doen’ dingen samen? Ga naar de website van Ethica, bestel het ‘Doen Pakket en ga aan de slag met jullie eigen geurkaars en moestuintje in je eigen tuin!

Veel plezier tijdens deze vakantie!

Geschreven door

Daisy Mostert